De Kringen ontmoet je digitaal!

header_Nieuwsbrief_2018_nr3_v03Tekengebied 1 kopie-100

Hoi weer!

Welkom bij de tweemaandelijkse Nieuwsbrief van De Kringen. Centraal in deze editie staan onze Themadag met puzzeltocht in Rotterdam op 21 juli a.s, de Amsterdam Gay Pride die een week later begint, de rondvaart in Leiden met bbq en onze lustrumfeesten in het najaar. Want we vieren dit jaar ons 11e lustrum en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. En natuurlijk blikken we even terug op de deelname van De Kringen aan de Utrechtse Canal Pride en de Roze Zaterdag in Gouda. Want wat was het weer leuk daar….

Themadag en puzzeltocht op 21 juli in Rotterdam

De Kringen in de etalage

Op zaterdag 21 juli 2018 organiseert De Kringen een themadag in Rotterdam, bedoelt voor alle kringleden, kringleiders, vrijwilligers en regiobesturen onder de noemer ´De Kringen in de etalage´.
De Kringen wil bekender worden en gaat zichzelf met een publiciteitscampagne op de kaart zetten, zo is op de jongste jaardag besloten. Maar hoe zou jij De Kringen promoten? Wat is volgens jou ons ‘unique sellingpoint’, wat maakt de kringen tot De Kringen en wat maakt onze groepen zo uniek? Wat voegt het toe aan je leven als LHBTI-er? En wat is volgens jou de beste manier om dat bij andere LHBTI-ers onder de aandacht te brengen?

Kom daarom naar de Themadag op 21 juli en help ons die etalage in te richten! De themadag duurt van 10.00 – 13.00 uur. Rond 13.00 uur wordt het ochtendprogramma afgesloten met een lunch. Locatie van het ochtenprogramma: Ferry, Westblaak 127, 3012 KJ Rotterdam. Deelname is gratis, maar meld je wel aan bij secretaris@dekringen.nl Vergeet daarbij niet te vermelden of je dieetwensen hebt. Kijk voor het complete programma op onze site.

Puzzelen tijdens een stadswandeling

Rond 13.00 uur gaan we lunchen in restaurant Bazar Om 14.00 uur beginnen we aan een creatieve, uitdagende puzzeltocht door de stad, uitgezet door Cees Vlasblom. Tijdens deze wandeling zul je Rotterdam op een verrassende manier leren kennen! En doe je het heel goed, dan val je in de prijzen…
De puzzeltocht eindigt op de locatie waar we gaan borrelen en rond 18.00 uur de dag zullen afsluiten.
etalage_the-shop-window-1602636_1920

Hoe zou jij De Kringen in de etalage willen zetten?

Let op: het aantal plaatsen voor de puzzeltocht is beperkt, dus meld je snel aan bij secretaris@dekringen.nl. Heb je dieetwensen voor de lunch, geef deze dan ook direct door.
Je kunt je aanmelden voor de gehele dag, enkel het ochtendprogramma inclusief lunch of alleen voor de puzzeltocht met de afsluitende borrel.

Zaterdag 28 juli

De Roze kringenwandeling
in Amsterdam

Amsterdam Regenboog Grachtenpandjes Tekening
Als je Rotterdam hebt verkend, dan kun je een week later de roze geschiedenis van Amsterdam ontdekken tijdens een historische wandeling met de Amsterdamse Kringen door de hoofdstad. Deelname is ook hier gratis, de tocht begint om 14.00 uur bij de Kringenstand in het Vondelpark.

De gidsen vertellen je van alles over de historie van roze Amsterdam, het ontstaan van het COC, de jongensbordelen rond 1900, de eerste ´baan´ achter het Koninklijk Paleis en het ontstaan van het homomonument. Startpunt van de wandeling is de Kringenstand in het Vondelpark op de Pride Markt, de traditionele opening van de Amsterdam Gay Pride. Bij de stands op deze markt kan van alles gekocht worden en kun je je informeren over allerlei LHBTI-organisaties en –

verenigingen. Kijk in de agenda op onze site. De wandeling begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.30 uur in de oudste roze kroeg ter wereld, café ‘t Mandje (sinds 1927) op de Zeedijk, op 10 minuten van Amsterdam CS. Wie meeloopt krijgt van De Kringen ook nog een gratis drankje! Meld je wel even aan via amsterdamsejongerenkringen@gmail.com.

De kringenwandeling is onderdeel van Pride Amsterdam die begint op zaterdag 28 juli en duurt tot en met zondag 5 augustus. De jaarlijkse botenparade is zaterdag 4 augustus. Behalve de ‘Park Pride’ in het Vondelpark is er dit jaar voor het eerst ook Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. De organisatoren willen met Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld.
Leiden_Panorama_1024px

Kringenrondvaart en BBQ in Leiden op zondag 9 september

Tijdens Open Monumentendag op zondag 9 september kun je als kringlid gratis meevaren met een rondvaart door Leiden. Je zeebenen kunnen na afloop ontwennen tijdens een wandeling langs allerlei Leidse monumenten en de dag eindigt met een barbecue in het plaatselijke COC.

De dag begint om 12.30 uur als we verzamelen bij het Centraal Station Leiden, bij de uitgang bij de Hema. Vandaar lopen we naar de Apothekersdijk no 5, waar 4 boten met de prachtige namen ´Gedagvaart´, ´Aanwinst´, ´Sodeju´ en ´Nondeju´ voor ons klaar liggen. Vanaf 13.00 uur varen we 1,5 uur lang over zowel historische grachten als de groene singels van Leiden. Tijdens de tocht geeft de schipper op ludieke wijze tekst en uitleg over de bezienswaardigheden onderweg. Aan boord is koffie, thee en het nodige lekkers.

Rond 14.30 uur stappen we uit op de Oude Singel vlakbij de Roze Beurs. Vanaf daar kun je wandelen door de stad waar van alles te zien en ook te bezichtigen is tijdens Open Monumentendag. De Kringen Leiden geven je desgevraagd tips! Rond 18.00 uur begint in COC de Kroon, Langegracht 65 in Leiden dan de BBQ. Kringleden kunnen dus gratis mee, introducés en alle anderen betalen €15,-. Meld je wel even vóór 15 augustus aan via noryplas@hotmail.com.
Tot 9 september!
Young-people-in-process-of-communication_1920px

Trainingsdag beginnende kringleiders

De werkgroep Trainingen organiseert op zaterdag 29 september weer een gratis trainingsdag voor beginnende kringleiders. Wil je zelf een kring oprichten of wil je kringleid(st)er worden, dan is deze dag bijna een must. Ook als je onlangs kringleid(st)er bent geworden en graag meer handvatten wilt en/of je vaardigheden wilt vergroten, ben je van harte welkom.

Tijdens de trainingsdag komt o.a. aan de orde hoe je een kring opzet en hoe een kringavond eruit ziet. En uiteraard gaat het over de rol van de kringleid(st)er en hoe je hierbij jouw kwaliteiten inzet. Daarnaast is er ruimte om praktijksituaties te oefenen zoals het voeren van een kennismakingsgesprek met een nieuw kringlid. Misschien heb je een eigen praktijkvoorbeeld waar je graag feedback of nieuwe input over wilt krijgen. Stuur de trainers dan vóór de training even een e-mail zodat ze je vraag kunnen voorbereiden. Meer weten of aanmelden kan via trainingen@dekringen.nl. Het complete programma vind je natuurlijk op onze site. De dag duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Utrecht. (N.B.: Deze training zal alleen doorgang vinden indien er zich voldoende deelnemers hebben aangemeld.)

Twee lustrumfeesten voor
55-jarige De Kringen

De Kringen is jarig en dat is wel twee feestjes waard. Iedereen is welkom, ook als je (nog) geen lid bent van De Kringen. Houd 27 oktober en 10 november vrij in je agenda!
Flyer_Danceparty_1024px_v1.3HR
Op zaterdag 27 oktober gaan in Utrecht de beentjes van de vloer tijdens de Let’s Groove Tonight! - Dance Party. Naast swingende muziek van DJ Bo Monde geven verschillende artiesten acte de présence met spetterende optredens. Het geheel wordt feestelijk ondersteunt door de mannelijke Go Go Dansers en een paaldanseres.

Dit feest vindt plaats in CitySence in Utrecht, begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De voorverkoop van de kaarten is inmiddels van start gegaan. Deze kosten €15,-, aan de deur betaal je €20,-. Het eerste drankje is gratis.

Voor de vroege vogels zijn er nu al kaarten te bestellen in de speciale webshop.
De line-up van artiesten wordt binnenkort bekend gemaakt op de site van De Kringen maar als je genoeg geduld hebt kun je ook wachten op de volgende Kringennieuwsbrief van begin september.
Flyer_Festival_1024px_v2.3HR
Op zaterdag 10 november houden we ons Lustrum Festival. Tijdens dit festival is er voor elk wat wils. In de verschillende zalen van NDC Den Hommel in Utrecht treden diverse artiesten op, is er theater, zijn er filmvertoningen, kun je deelnemen aan clinics waar je nog wat van opsteekt, een feestelijk buffet vult je maag, swingende muziek brengt je voeten en heupen in beweging en de verrassende acts maken het programma af. Het Kringen Lustrum Festival begint al om 11.30 uur in de ochtend en het slotakkoord klinkt rond 21.30 uur. Mooi op tijd dus om nog met het openbaar vervoer huiswaarts te keren.

Voor dit festival is de kaartverkoop al gestart. Ga daarvoor naar deze webshop om je tickets te bestellen. Ook deze tickets kosten €15,- in de voorverkoop en (indien nog niet uitverkocht) aan de deur €20,-. Details van het programma worden later bekend gemaakt via onze website en via Facebook.
IMG_4069
IMG_4065

Kringenboot en -stand populair tijdens Utrechtse Canal Pride en Roze Zaterdag Gouda

De zomer begon fantastisch met de deelname van De Kringen aan de tweede Utrecht Canal Pride op 16 juli en de Roze Zaterdag in Gouda. Was je er bij of wil je nog even swipen door de tientallen foto´s van deze vrolijke en kleurrijke evenementen? Kijk dan even op de Kringensite op onze Photowall en krijg er (alsnog) de zomerkriebels van. Voor iedereen die meevoer of naar de stand kwam: dankjewel! Mede door jou waren het prachtige evenementen waarbij De Kringen zich van zijn beste kant kon laten zien.
DSC00892_1
DSC02824_1
Wetenswaardigheden_header_750px

Vrienden worden?

Als je het nog niet bent, wordt vrienden met ons op Facebook. Hier vind je updates van alle landelijke en regionale activiteiten, (foto-)verslagen en andere Kringennieuwtjes. Heb je geen Facebook-account: kijk toch maar, alles is namelijk openbaar (dus niet alleen zichtbaar voor ‘Facebookvrienden’). Dit geldt overigens ook voor alle regionale Facebook-pagina’s van
De Kringen. Tips, suggesties, thema’s …

Meer lezen

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken? Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden? Stuur ons
de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties.

Dat was het weer

Tot ziens op 21 juli in Rotterdam, bij de Roze Wandeling door Amsterdam, tijdens de rondvaart met bbq in Leiden of op één van de lustrumfeesten in oktober en november.
En graag tot de volgende Kringen Nieuwsbrief die begin september verschijnt.

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Silvo Meulendijk, Rob van Dijk en Johan van Rooij : nieuwsbrief@dekringen.nl
footer De Kringen Logo
facebook