De Kringen ontmoet je digitaal!

HeaderNieuwsbrief_December2018

Hé, hallo. Leuk dat je er bent!

Daar zijn we weer met de laatste Nieuwsbrief van De Kringen van dit jaar. Natuurlijk is er (nogmaals) aandacht voor de komende Kerstkring, het hele leuke ´bowlen en wokken´ in Nijmegen en een paar andere activiteiten in 2019. En we blikken vanzelfsprekend even terug op het fantastische lustrumfeest op 10 november jl. Veel leesplezier!

Van 23 t/m 26 december

Nog een paar plaatsen voor
de 11e Kerstkring in Tilburg

Zoals in de vorige Nieuwsbrief gemeld is de Kerstkring dit jaar van zondag 23 t/m woensdag 26 december (2e kerstdag) midden in het bruisende hart van Tilburg, in Hostel Roots, Stationsstraat 41 op 300 meter van het NS-station.
Hoogtepunt op 1e Kerstdag wordt 'n bezoek aan de Winter Efteling en de altijd geslaagde Kerstkringavond. Er is nog plek voor enkele vrouwen en mannen, of je nu kringlid bent of niet.

Na het inchecken op zondag 23 december – dat kan vanaf 15.00 uur – wordt er gewandeld door het centrum en leer je de stad kennen. Tijdens het diner maken we een keuze om een (kerst)film te bezoeken in Cinecitta cinema. Niks moet overigens, alles mag.

Maandag 24 december kun je na het ontbijt mee naar de sauna Thermen Goirle. Of je kiest een andere activiteit uit in de stad of omgeving.
Op kerstavond zijn er verschillende kerstvieringen maar ook een bezoek aan de plaatselijke gaybars Lollipop en Peanuts en overige locale horeca is mogelijk.
kerstkring met bezoek aan de Efteling
Eerste kerstdag dinsdag 25 december gaan we naar de Winter Efteling waar je de sprookjes en attracties met heel veel extra lichtjes kunt bewonderen .
´s Avonds is het kerstkringavond: je wordt verzocht een cadeautje mee te nemen van omstreeks € 10,-. Bedenk een kerstverhaal, een lied, een gedicht, of iets wat je aanspreekt en wat je graag zou willen delen in de groep. Na het ontbijt op tweede kerstochtend wordt de Kerstkring 2018 beëindigd.

Er zijn alleen nog 4 persoonskamers in het hostel, inclusief ontbijt en diner. Dat kost
€ 200,- p.p. voor 3 nachten. Eén of twee nachten blijven kan overigens ook. Stuur een mail naar Fred Verhagen o.v.v. naam, mailadres, woonplaats, en eventueel bijzonderheden (b.v. vegetarisch). Fred stuurt je de nadere details. Tot in Tilburg!
meat-2269039_1280

zaterdag 2 februari 2019

Bowlen & Wokken in Nijmegen

Kom zaterdag 2 februari 2019 naar Nijmegen! De kringen daar organiseren een gezellige avond met bowlen en wokken voor alle kringleden (mannen en vrouwen uit het hele land), hun partners en/of een introducé. Neem je kringleden mee en maak in een gezellige setting kennis met andere kringen.

De avond begint al om 16.45 uur in het Olround Bowlingcentrum, Heyendaalseweg 90 6525 AK Nijmegen. Dat is slechts vijf minuten lopen vanaf station Nijmegen. We maken een kleine competitie en kijken na maximaal 2 uur welk team de meeste kegels heeft geraakt. Na het bowlen gaan we naar Restaurant China Delight in de Hertogstraat 31, 6511 RV te Nijmegen (centrum). Aanvang ± 19.15 uur. Daar kunnen we onbeperkt gebruik maken van het buffet met Oosterse gerechten van de wok en van de Japanse teppanyaki (bakplaat) waar je gerecht naar keuze wordt bereid.
Als je niet wilt bowlen, kun je ook aansluiten bij het eten waarna er gelegenheid is om de stad in te gaan. Alleen bowlen kan natuurlijk ook! Kosten: € 25,90 per persoon voor onbeperkt eten en drinken bij China Delight. Bowlen en de eerste twee drankjes bij de bowlingbaan zijn gratis. Deze worden je aangeboden door De Kringen.

Aanmelden kan bij Jakob & Katherine op: kringen.bowlen@gmail.com. Meld of je komt bowlen en wokken of voor één van beide. Het maximum aantal deelnemers is 45. Aanmelden kan tot en met zondag 28 januari 2019. Graag tot zaterdag 2 februari in Nijmegen!
ten-pin-bowling-2385094_640
Haagse Harry

Nieuwe Haagse mannenkring

In januari 2019 zal een nieuwe mannenkring in Den Haag van start gaan. Deze is voor mannen van 45-65 jaar.
Het concept ken je waarschijnlijk al wel maar voor wie nog nieuw is in onze kringen toch maar even een korte toelichting. Meestal komt een kring samen bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt in de kring over van alles gepraat, vaak onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel gezellige activiteiten ondernemen. Dus wil jij je aansluiten bij deze Haagse kring dan kun je contact opnemen met ons infopunt via e-mail info@dekringen.nl

Beslis mee over het legaat

Eerder dit jaar meldden we je al dat De Kringen het afgelopen jaar een flink legaat heeft gekregen. Om dit geld zo verantwoord mogelijk te beheren, wil het bestuur een adviesgroep instellen. De leden hiervan zullen enkele keren bij elkaar komen onder leiding van de penningmeester en een paar scenario’s uitwerken over het vermogensbeheer, die ze zullen presenteren aan het bestuur. Heb je interesse in deelname aan deze adviesgroep? Stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar penningmeester@dekringen.nl. Denk zo mee over hoe De Kringen dit legaat kan waarborgen.
piggy-3608376_1280

Save the date

De Kringen organiseert op zaterdag
2 maart
een Themadag. Informatie over de locatie en het programma volgt nog.
De Kringen maakt zich op voor de toekomst en deze themadag zal in het teken staan van de organisatiestructuur. Wil je meepraten? Noteer deze datum dan alvast in je agenda.
meeting-1015313_1920

Landelijke Ontmoetingsdag
in het teken van Intimiteit

De Landelijke Ontmoetingsdag is komend jaar op zaterdag 11 mei en heeft Intimiteit als thema. De Kringen is druk bezig met de voorbereiding en het samenstellen van het programma met diverse originele en inspirerende sprekers.
valentine-3061479_640
De dag zal plaatsvinden in het voor velen bekende Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht. Er zijn deze keer twee zalen afgehuurd met gewone stoelen zodat er maar liefst 100 personen kunnen deelnemen. Je kunt je nu al opgeven voor deze bijzondere dag bij Adriaan Koks. Natuurlijk lees je in onze volgende nieuwsbrief meer over het programma van deze landelijke ontmoetingsdag.

Spetterend lustrumfestival
voor 55-jarige De Kringen

IMG_4055_bewerkt_640px
IMG_4065_640px
Zo´n 200 mensen kwamen naar het Lustrum Festival op zaterdag 10 november jl. in de verschillende zalen van NDC Den Hommel in Utrecht om te vieren dat De Kringen alweer 55 jaar bestaan.
Onze voorzitter Walter de Quaasteniet en mensen van de organiserende werkgroep ontvingen veel kringleden persoonlijk bij binnenkomst.
Hoogtepunt waren zonder meer de hilarische en indrukwekkende homonologen ´Homomonologen´ van 6 tot over hun oren verliefde jongeren. De zaal puilde uit tijdens de verschillende sketches die de acteurs speelden over onder andere coming out, pesten en verliefd worden in het fietsenhok.
IMG_6206_Homomonoloogen
IMG_4098_640px
Ook de zeer persoonlijk optredens van cabaretier en zanger André Anders over onder meer zijn HIV-status, de hele foute bingo (met prijzen als dildo´s, lidcactussen en spannende kleding), de speeddate, de stijldanscursus en de prachtige nummers van het Haags homomannenkoor Vox Rosa moeten we hier vermelden. Affijn, kijk en geniet vooral na met bijgaande foto´s.
IMG_6223_Bingo
IMG_4010_640px
IMG_6235_Angklung

Ruim honderd kringleden bezochten Leiden

Zondag 9 september brachten ruim 100 kringleden, partners en belangstellenden uit heel Nederland een bezoek aan Leiden.
Ze maakten er een vaartocht over de grachten en een wandeling door de stad. Deze dag werd afgesloten met een barbecue bij het COC.
De-Kringen-LEIDSEGLIBBER_THEMADAG_ 2018-93
De site Leidse Glibber maakte er een uitgebreid en leuk fotoverslag van en maakte ook een vrolijk filmpje. Dat verslag vind je hier.
Bovenstaande foto is ook afkomstig van www.leidseglibber.nl
Wetenswaardigheden header 750px

Vrienden worden?

Als je het nog niet bent, wordt vrienden met ons op Facebook. Hier vind je updates van alle landelijke en regionale activiteiten, (foto-)verslagen en andere Kringennieuwtjes. Heb je geen Facebook-account: kijk toch maar, alles is namelijk openbaar (dus niet alleen zichtbaar voor ‘Facebookvrienden’). Dit geldt overigens ook voor alle regionale Facebook-pagina’s van
De Kringen. Tips, suggesties, thema’s …

Meer lezen

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken?
Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden?
Stuur ons de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties.

Vrijwilligers gezocht

De Kringen zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die zich willen inzetten voor promotie, communicatie of het organiseren van leuke activiteiten. Wil je je talenten ook inzetten voor De Kringen? Laat iets van je horen via info@dekringen.nl.

Tot zover...

Dat was het weer voor deze keer.
Graag zien we je bij de komende kerstkring of het bowlen en wokken in Nijmegen.
We wensen je uiteraard fantastische feestdagen, een geweldig begin van het nieuwe jaar, en heel graag tot de
volgende De Kringen Nieuwsbrief die begin maart 2019 verschijnt.

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Silvo Meulendijk, Rob van Dijk en Johan van Rooij : nieuwsbrief@dekringen.nl
Kringen-logo_ontmoet_je
facebook