Header_Kringennieuwsbrief_dec2017_1280x700px_v1.0

Hallo, fijn dat je er weer bij bent!

In deze Nieuwsbrief lees je over de jubilerende tiende Kerstkring in Maastricht, nieuwe Kringen in Amsterdam en Limburg, de #METOO-column van voorzitter Ronald Copier (nee, hem is niks overkomen) en de eerstvolgende landelijke kringenborrel. Veel leesplezier weer!
Borreluurtje Selfie

Kringenborrel in Utrecht op 9 december

Kringleden houden erg van gezelligheid, mensen ontmoeten en samen een glaasje drinken, zo is onze ervaring! Daarom is er op zaterdag 9 december a.s. de landelijke Kringen Netwerkborrel. Het bestuur nodigt iedereen van De Kringen – leden, kringleiders en vrijwilligers - graag weer uit op onze borrel in café Kalff, Oude Gracht 47, 3511 AC Utrecht. Die duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur. Iemand meenemen als introducé? Met leden van je kring langskomen? Gewoon doen, iedereen is van harte welkom! Het eerste drankje krijg je van ons. Dus graag tot 9 december aanstaande!

Nieuwjaarsborrel van
De Kringen Amsterdam

In januari organiseert Kringen Amsterdam een Nieuwjaarsborrel voor de leden van De Kringen en introducés. Dat wordt een soort kick off voor het nieuwe jaar, waarin het regiobestuur de activiteiten voor 2018 presenteert. Plaats en datum waren bij het verzenden van deze Nieuwsbrief nog niet bekend. Check De facebookpagina van De Kringen Amsterdam voor de gegevens.
Borreltijd
Maastricht Kerstmarkt

Tiende Kerstkring in Maastricht

Al sinds 2008 organiseert Fred Verhagen de jaarlijkse Kerstkring in het altijd sfeervolle en Bourgondische Maastricht. Iedereen is welkom: kringleden, introducés en andere belangstellenden.
Dit jaar is dat dus voor de tiende keer en de gezelligheid blijft ook deze keer voorop staan. Zo kun je met de groep gaan wandelen, naar een Kerstnachtmis, borrelen in de plaatselijke homokroeg Sway, of een bezoek brengen aan Thermae 2000 in Valkenburg, musea of de Kerstmarkt. Ook een dagtocht naar Luik, Aken of Keulen behoort tot de mogelijkheden. Of je trekt je eigen plan.
De Kerstkring vindt plaats in het Stayokay Maastricht van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 december (2e Kerstdag). Met als traditioneel hoogtepunt de avond van 1e Kerstdag waarvoor je wordt gevraagd een cadeautje mee te nemen van omstreeks € 10,-
Bedenk daarbij een Kerstverhaal, een lied een gedicht, of iets wat je aanspreekt en wat je graag zou willen delen in de groep.

Kosten en aanmelden

Je slaapt op een 4-persoonskamer in het StayOkay Maastricht (website) .
Ter indicatie: voor 3 nachten, inclusief ontbijt en diner kost je € 157,-*. Maar één of twee nachten kan natuurlijk ook. Je kunt je aanmelden door Fred een mail te sturen: consiamo@gmail.com o.v.v. naam, mailadres, woonplaats, en eventuele bijzonderheden. (zoals bijvoorbeeld vegetarische maaltijden). Fred ziet je graag tijdens de Kerstkring!
Kijk op onze site om te lezen hoe het programma voor deze dagen eruit ziet.

*Prijs onder voorbehoud prijswijzigingen Stayokay
Ook dit jaar organiseert het COC True Colors, een groot nieuwjaarsfeest in poptempel Paradiso. Deze is op 28 januari 2018. Kijk voor het laatste nieuws daarover op facebook.com/TrueColorsNL
Via De Kringen Amsterdam kun je kaarten bestellen met €10 korting. In plaats van € 26,95 betaal je dan € 16,95. Het aanbod geldt zo lang de voorraad strekt. Stuur een e-mail met daarin het aantal kaarten dat je wilt bestellen naar vrouwenkringenamsterdam@gmail.com (Niet alleen voor vrouwen!) Kom je niet uit Amsterdam? Op True Colors vind je het programma en kun je tickets via de reguliere weg bestellen. COC-leden hebben eveneens een streepje voor wat ook zij krijgen korting. Maar wees er snel bij want het is elk jaar snel uitverkocht!
I_amsterdam_1024x292

Weer veel nieuwe

Kringen in Amsterdam

In de regio Amsterdam zijn dit jaar een nieuwe jongenskring, een ‘jonge mannenkring’ (lees: dertigers) en twee nieuwe vrouwenkringen van start gegaan. Zowel voor vrouwen als mannen staan er nog meer nieuwe kringen in de startblokken. Zoals een jonge meidenkring (18/25 jaar) en een vrouwenkring voor de leeftijd van 30/40 jaar. Heb je interesse, meld je dan aan. Ook als je een andere leeftijd hebt! Kijk voor meer informatie op Website van De Kringen Amsterdam. of stuur een berichtje via de contactpagina op die site. Maak je vrienden (m/v/o) attent als ze in de buurt wonen.
vrouwenkringlimburg-final-750x260pixels_nieuwsbrief

Nieuwe dameskring in Limburg

Ben je lesbisch of heb je lesbische gevoelens en wil je graag in contact komen met gelijkgestemde dames uit Limburg, dan is deze nieuwe kring iets voor jou! Deze dameskring richt zich op heel Limburg, Roermond is het centrale punt.
Een kring spreekt in ieder geval eenmaal per maand samen af. Dit is meestal thuis bij een van de kringleden. Vaak bestaat de avond uit een activiteit die meestal door de gastvrouw wordt voorbereid. Hierdoor is het ijs voor een nieuw kringlid snel gebroken. Soms heeft een …
Lees verder

Nieuwe vrouwenkring in het Brabantse Vught

Maar ook in Vught is een nieuwe vrouwenkring opgericht en ook daar zijn ze op zoek zijn naar kringleden. Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met Jolanda; e-mailadres: vrouwenkringvught@gmail.com

Drukke ontmoetingsdag

Op zaterdag 16 september werd in Utrecht voor de derde keer een Ontmoetingsdag gehouden. Het thema was deze keer 'Empowerment'.
Deze van oorsprong Engelse term klinkt voor velen wat vaag. Maar tijdens deze dag bleek dat dit in de praktijk heel concreet toe te passen is. Een viertal deskundigen op dit gebied benaderden dit onderwerp dan ook vanuit diverse invalshoeken. …

Lees verder

Pisnicht

Een column door onze voorzitter
Ronald Copier
Copier_R_001_WKZ_Webversie
Youp van ’t Hek had deze benaming al eerder gegund aan Albert Verlinde. En nu dan voor de beschuldigde die Jelle Brandt Corstius jaren geleden zou hebben verleid tot seksuele daden. Meneer van ’t Hek vindt zichzelf de aangewezen persoon om de vermeende dader in de meest vernederende bewoordingen te veroordelen.
De daden die via #MeToo naar buiten komen roepen allerlei negatieve reacties op over het gedrag van mannen in machtsposities, maar het lijkt erop dat als het om een homoman gaat, het gedrag nog steviger wordt veroordeeld. Boodschap: een homo als dader is kennelijk nog een graad erger. Wat doet dit met mensen die (nog) worstelen met hun geaardheid?
Onlangs hoorde ik een interview met een jonge homo die had gereageerd op de uitspraken van Van ’t Hek. Hij wees er op dat dergelijke benamingen over homo’s bij hem nog meer weerstand oproept om zijn geaardheid te erkennen en te waarderen. Hij wees er op dat juist in de beïnvloedbare leeftijd dergelijke benamingen keihard kunnen binnenkomen. Als je dan toch moet veroordelen, veroordeel het gedrag en laat iemands geaardheid erbuiten.

Boodschap: een homo als dader is kennelijk
nog een graad erger

Bowlen in Nijmegen

bowlen-750x4101
De Kringen Nijmegen organiseert op zaterdag 3 februari 2018 een gezellige avond met bowlen, eten en eventueel stappen in Nijmegen. Vorig jaar was de bowlingavond een groot succes, vandaar nu een reprise. Check de Kringenwebsite voor meer info (daarop volgt binnenkort meer informatie). Het bowlen kost niks, eten en drinken is wel voor eigen rekening'. Meer informatie is te verkrijgen via een mail naar kringeninfopunt@gmail.com

Vooruitblik

De Kringen vaart weer mee met Utrechtse Canal Pride

Een datum die je vast kunt noteren is zaterdag 16 juni. Dan varen de Kringen net als dit jaar mee met de Utrechts Canal Pride. De eerst editie was een groot succes. “In het openingsweekend van het Midzomergracht festival organiseren we de tweede editie van de Utrecht Canal Pride. Een bonte stoet van LHBT+ organisaties vaart door de grachten van Utrecht. Van kleine sloep tot grote feestpontons, iedereen die zich inzet voor de LHBT+ gemeenschap is welkom om mee te varen”, aldus de organisatie. De optocht wordt gehouden om meer zichtbaarheid te geven aan niet-commerciële en kleine(re) LHBT-gemeenschappen. Ben je (ook) betrokken bij een andere homo-organisatie die interesse heeft om mee te varen: aanmelden kan nog tot 14 februari.
DSC06592_1920px
Zie de site van Utrecht Canalpride.

Kringen Jaardag 2018 op 24 maart in Utrecht

workbook-1205044_1280
De volgende Kringenjaardag vindt plaats op zaterdag 24 maart in Utrecht. Daar doen het bestuur en de werkgroepen verslag over het afgelopen jaar en presenteren ze de plannen voor 2018. Daarnaast is er altijd veel tijd in-geruimd voor een leuke activiteit, rondleiding of museumbezoek. In de volgende Nieuws-brief lees je meer. Reserveer in ieder geval vast die datum – 24 maart - in je agenda!

Andere wetenswaardigheden…

Vrijwilligers gezocht

De Kringen zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die zich willen inzetten voor promotie, communicatie of het organiseren van leuke activiteiten. Wil je je talenten ook inzetten voor De Kringen? Laat iets van je horen via info@dekringen.nl.
volunteers-2654004_1920 (1)

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties. Organiseer je iets leuks, een speciale bijeenkomst, een feest of bijzondere training waarbij iedereen welkom is? Voor de Kringen of een andere ‘roze’ club? Stuur dan de informatie aan de werkgroep communicatie en die zorgt ervoor dat het op de site komt. Doe ook even een cc-tje naar de redactie van deze nieuwsbrief, dan melden we het ook in deze driemaandelijkse Nieuwsbrief

Vrienden worden?

Als je het nog niet bent, wordt vrienden met ons op Facebookpagina . Hier vind je updates van alle landelijke en regionale activiteiten, (foto-)verslagen en andere Kringennieuwtjes.
Heb je geen Facebook-account: kijk toch maar, alles is namelijk openbaar (dus niet alleen zichtbaar voor ‘Facebookvrienden’). Dit geldt overigens ook voor alle regionale Facebook-pagina’s van de Kringen. Tips, suggesties, thema’s en vragen kun je als kringleid(st)er kwijt in onze besloten Facebookgroep de Kringen Coach. Ben je daarvan nog geen lid, stuur dan een mailtje naar André de Bruin. André stuurt je dan een uitnodiging om lid te worden.

Meld het ons!

Organiseer je iets leuks voor je kringleden en/of kring-leden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzon-ders doet of in het zonnetje gezet moet worden? Stuur ons de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl , het liefst met een foto of een andere illustratie.

Gratis abonnement

Via de website kan iedereen – dus ook niet-kringleden - zich aanmelden voor deze digitale nieuwsbrief die vier keer per jaar verschijnt. Aan- en afmelden gaat eenvoudig en ook als je geen kringlid (meer) bent kun je via de nieuwsbrief geïnformeerd blijven. Tip voor kringleiders: komen er nieuwe leden in je kring: meld ze gelijk aan voor de nieuwsbrief (vertel het ze wel even). Aanmelden kan via deze link (http://dekringen.nl/nieuws/). Wil je iemand informeren over wat we als organisatie doen? Attendeer ze op onze website of stuur deze Nieuwsbrief door.

Dat was het voor deze keer.

We wensen je een prachtige feestdagen, een fantastisch begin van 2018 en heel graag tot de volgende nieuwsbrief.
Die verschijnt begin maart. En we hopen je te zien bij de borrel op 9 december of één van de andere activiteiten van de Kringen.

De Kringen nieuwsbriefredactie

Johan van Rooij
en Rob van Dijk
nieuwsbrief@dekringen.nl
footer_DeKringen_Logo
facebook