De Kringen ontmoet je digitaal!

Nieuwsbriefheader_maart2020

Hallo, veel nieuws in deze Nieuwsbrief

Het komt vast niet meer als een verrassing, ook De Kringen moet activiteiten uitstellen in verband met het Coronavirus. Maar we berichten toch al vast over 1 augustus als we meevaren met de Amsterdam Canal Pride. En een aantal regio’s organiseert leuke activiteiten, zoals een fietstocht in Nijmegen en een 70’s / 80’s-disco in Amsterdam. Veel leesplezier weer!

Enkele ontmoetingen worden even uitgesteld

Geen Training en ook geen Kringen Jaardag met pubquiz

virus-4835301_1920x711px_paars
In verband met de maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, moet ook onze organisatie activiteiten annuleren of uitstellen.

Zo gaat de training voor kringleiders op zaterdag 21 maart niet door. Ook de Kringenjaardag op zaterdag 4 april zal geen doorgang vinden. Het bestuur onderzoekt de mogelijkheid van een 'online meeting' of zal een andere datum kiezen. Degenen die zich hebben aangemeld, zullen hierover geïnformeerd worden.Ook over de lancering van de nieuwe huisstijl en website wordt nog nagedacht. We willen onze nieuwe jas zo snel mogelijk aantrekken en tegelijk recht doen aan het bijzondere moment en al het werk dat is gedaan.

Houd omtrent andere activiteiten van De Kringen en de verschillende regio's, onze bericht-geving in de gaten op onze site, op Facebook en Instagram.
We rekenen op jullie begrip en wensen alle kringleden en supporters van De Kringen, alle goeds toe in deze bijzondere tijd. We zien uit naar nieuwe ontmoetingen in de toekomst.
Pas goed op jezelf en op elkaar!
Namens het bestuur,
Walter de Quaasteniet
Kringenboot_Homepagebanner_v01

Zaterdag 1 augustus 2020

De Kringen vaart mee met de
Canal Pride in Amsterdam

We hadden het er al over: na zeven jaar gaat De Kringen dit jaar weer meevaren tijdens de 25e editie van de Amsterdam Canal Pride. Die vindt plaats op zaterdag 1 augustus. Je betaalt als kringlid hier-voor slechts € 50,-. Daarvoor krijg je onder meer een T-shirt, drinken, versna-peringen en natuurlijk een fantastische middag door de Amsterdamse grachten en feestelijke muziek van DJ Ivar. Introducés betalen € 70,-.

Inschrijving

De inschrijving opent zo snel als mogelijk en in april wordt bekend gemaakt wanneer precies. Houd daarom zeker onze website, Facebookpagina en Instagram in de gaten, want de ervaring leert dat de boot – er is plek voor maximaal honderd deelnemers – zeker in Amsterdam snel is volgeboekt.
Als je wilt meevaren of dat overweegt: je kunt je hier inschrijven voor een speciale nieuwsbrief. Hiermee houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over onze deelname aan Amsterdam Pride. En we laten je als eerste weten wanneer jij een ticket kunt bemachtigen om mee te kunnen varen op onze boot!

Take Pride in us

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat we in Nederland mogen zijn wie we zijn en mogen houden van wie we willen. Het is een groots feest dat waar jaarlijks honderdduizenden mensen op af komen. Hoogtepunt is de Canal Pride, maar in totaal duurt het festival negen dagen. Pride Amsterdam biedt een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Kijk op de site pride.amsterdam.

70’s and ‘80s-disco
in Amsterdam

DISCO_v01-100
Op vrijdag 1 mei organiseert Kringen Amsterdam een ‘70’s en ‘80’s disco in Het Open Huis aan het Bilderdijkpark 12-A, 1052 SC Amsterdam. Zowel leden, introducés als andere belangstellende zijn van harte welkom. De avond duurt van 20.00 – 23.30 uur, de toegang kost je niets en je krijgt zelfs een gratis welkomstdrankje. Kijk hier voor de precieze locatie.

In Het Open Huis (HOH) zijn ook regelmatig activiteiten van andere LHBTI-organisaties zoals de zocieteit en het Roze stadsdorp Amsterdam. Kringen Amsterdam wil met de avond haar leden de gelegenheid geven om mensen uit andere kringen te ontmoeten. En introducés en andere belangstellenden de gelegenheid te geven ‘ons’ beter te leren kennen. Als je zin hebt: trek je John Travolta- of Madonna-outfit aan! Kijk op onze facebookpagina voor meer info.

Natuurfietstocht Nijmegen

Nijmegenskyline_1920px
De Kringen Nijmegen organiseert op zondag 3 mei 2020 een fietstocht door o.a. de Ooijpolder. Ze hebben een prachtige route uitgezet met diverse stops onderweg. Na afloop kan je genieten van een borrel of heerlijk diner. De fietstocht is gratis en bedoeld voor LHBTI-ers en alle kringleden en hun partners of introducés. Iedereen is dus welkom. Ook van ver buiten Nijmegen.
Route
We verzamelen vanaf 12.00 uur bij Vivaldi, Waalkade 66 te Nijmegen. Daar kun je vooraf genieten van een kopje thee of koffie. De fietstocht begint om 12.30 uur. De route voert je langs de mooiste plekjes in de Ooijpolder en Nijmegen en omgeving. Na afloop van de fietstocht kun je op het terras aan de Waalkade genieten van een borrel. Daarna kun je ook nog deelnemen aan het diner.
Aanmelden
Als je wilt meedoen aan de fietstocht en/of diner, kun je dat tot uiterlijk 24 april doen op fietstochtkringen@gmail.com of telefoonnummer: 06 - 81 60 61 51. Deelname aan de fietstocht en koffie is gratis. Als je mee wil dineren, geef dan ook even je dieetwensen (b.v. vegetarisch) door. Veel fietsplezier!

Kringleiderstraining op locatie?

De trainers komen graag naar jullie toe!

Training_rawp-1213768_1920px
De Kringen biedt de mogelijk om training op locatie te verzorgen. Opstartende kringen? Bestaande kringleiders die verdieping zoeken of een teamdag in de regio? Mail naar trainingen@dekringen.nl en we bekijken de mogelijkheden.

Vacature: Werkgroep Trainingen zoekt een trainer (m/v/x)

De werkgroep Trainingen verzorgt trainingen voor kringleiders en aspirant kringleiders en is op zoek naar een trainer om de werkgroep te versterken. De trainingen hebben in eerste instantie een educatief karakter maar dienen ook om het onderlinge contact tussen kringen en kringleiders te stimuleren alsmede de band met de landelijke organisatie te versterken.  De trainingen richten zich zo op een …
Meer lezen
Vacature: Werkgroep Trainingen zoekt een trainer (m/v/x)

Wat zou je ooit nog eens
willen doen met jouw kring
als alles mogelijk is?

Column door kringlid Marieke.

Ik wil wel naar de maan, roept een van onze dames terwijl ze haar hand opsteekt. Ik hoef helemaal niet naar de maan maar als we samen gaan dan ga ik gewoon mee, vervolgd een ander. Of naar Barcelona, een weekendje weg, Terschelling, wadlopen en parachutespringen. Met een regenboogparachute dan wel hè.
Met parachute springen wil ik wel bovenop, hoor ik een dame roepen die zich ergens aan mijn rechterzijde bevindt.

Ik ben vanavond degene met een pen en papier en in een groep dames betekent dat toch meestal vooral goed doorschrijven. Tussen de antwoorden door komen er natuurlijk ook veel zijdelingse gesprekken op gang. Voordat ik het besef gaat het over nieuwe schoenen, de datum voor het volgende kringuitje, enzovoort. Gelukkig hebben we een natuurlijke voorzitster in de groep die met veel respect de ´ditjes en datjes´ parkeert. Ehm.., zullen we dan op een vrijdag gaan rond drie uur, ik heb nog wel een kortingspas voor op Terschelling.

We kunnen er gewoon een potje voor maken, daar zijn we toch al van. En we hoeven dan ook niet dichter bij elkaar te komen, ook wel zo relaxed. We zijn verschillend en dat is toch onze kracht?! Ja ik ga liever een weekendje weg met jullie dan naar de maan zegt degene die toch al niet per se naar de maand hoefde.

En terwijl het gesprek alle kanten op vliegt, geniet ik van het samenzijn. We lachen om onszelf maar we lachen ook omdat binnen onze kring alles mogelijk is omdat we ons veilig voelen bij elkaar.
Als alles mogelijk is dan.., maken we nog meer mooie herinneringen samen.
Ook een leuk onderwerp voor een column in deze Nieuwsbrief?
Stuur ‘m naar
nieuwsbrief@dekringen.nl

Nieuwe kringen

De Kringen Zwolle

De Kringen Zwolle wil een nieuwe kring oprichten voor lesbische vrouwen tussen de 30 en 45 jaar. Lijkt het je leuk om regel-matig (ongeveer eens in de zes weken) andere lesbische vrouwen te ontmoeten, serieuze gesprekken te hebben en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen?
Stuur dan een mail naar vrouwenkringzwolle@outlook.com.
Aerial view of hands pointing in design space area
Vrouwenkring-rawp1211508

Achterhoek

De 45+ Vrouwenkring Achterhoek 1 zoekt nieuwe deelnemers. De huidige leden komen uit plaatsen als Ruurlo, Babberich, Gaanderen, Deventer en Lichtenvoorde. De tweede vrijdagavond van de maand is de vaste kringavond bij één van de leden thuis, maar ze organiseren regelmatig ook een uitje. Interesse? Bel of mail Sjany,
06-48 65 76 93, a.degraaf12@hetnet.nl.

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken?
Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden?
Stuur ons de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Vrijwilligers gezocht

De Kringen zoekt altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die zich willen inzetten voor promotie, communicatie of het organiseren van leuke activiteiten. Wil je je talenten ook inzetten voor De Kringen? Laat iets van je horen via info@dekringen.nl.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties.
Dat was het voor deze keer. We zien je heel graag tijdens één van onze kringen-activiteiten. Veel is nu nog onzeker maar we blijven achter de schermen voorbereiding-en treffen om deze zo snel mogelijk door te kunnen laten gaan.
Dus houd onze site, de Facebookpagina en Instagram in de gaten voor het laatste nieuws! Heel graag tot de volgende Kringennieuwsbrief die in juni 2020 verschijnt.

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Rob van Dijk en Johan van Rooij : nieuwsbrief@dekringen.nl
Kringen-logo_ontmoet_je
facebook instagram