27-06-2020 Exist | Persist | Resist

Global Pride 2020

Internationaal

Global Pride biedt de LGBTI -plus gemeenschap over de hele wereld de gelegenheid om samen te komen en diversiteit en gelijkheid te vieren in deze uitdagende tijden.
Want de COVID-19-pandemie (Corona) heeft een verwoestende impact gehad op Pride-organisaties wereldwijd met honderden marsen en evenementen die zijn geannuleerd of uitgesteld. Zo ook de Nederlandse Prides’s in onder andere Alkmaar, Amsterdam en Utrecht.

Dit online Pride initiatief werd op 1 april gelanceerd als een partnerschap tussen InterPride, de European Pride Organizers Association en nationale Pride-netwerken in verschillende landen. Het wordt geleid door een team van vrijwilligers uit elke regio van de wereld die er allemaal voor zorgen dat iedereen in juni kan deelnemen aan Pride.

ย ๐Ÿณ๏ธโ€๐ŸŒˆโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿ–ค๐Ÿค๐Ÿ’–โฃ๏ธ๐Ÿณ๏ธโ€๐ŸŒˆ

Volg online deze Pride

Global Pride wordt ’s werelds grootste LGBTI + -feest ooit. Gedurende 24 uur is er een stream aan content van Pride-organisaties, activisten, maatschappelijke organisaties, politici en wereldleiders, en je kunt overal kijken, zolang je wifi en een smartphone, tablet of computer hebt. De kaart hieronder toont je een overzicht van de starttijden in enkele grote wereldsteden en het volledige en veelzijdige programma vind je op de site van Global Pride.

Hoe kan ik Global Pride bekijken?

Je kunt Global Pride hieronder bekijken maar ook via:

Zie hier het programma dat aansluit bij het tijdschema van Nederland (West Europa). Scrol naar beneden en zoek de tijdzone van Brussel op.

Naar de site globalpride2020.org