Nieuw bij de Kringen?

Wat is de kringen Amsterdam?

Gelijk enthousiast? schrijf je in!

Direct inschrijven

In het kort:

De kringen laat zich als best omschrijven als gezelligheidsvereniging voor LHBTIQ+-ers / Gay’s en Lesbienes in alle leeftijden. Niet omdat het hoeft maar omdat het kan, de kringen is niet politiek actief net als het COC vandaar dat we ook niet zo bekend zijn. Doorgaans organiseert een kring huiskamerbijeenkomsten waarin de kring zelf het accent van de kring bepaalt. Wil je kring iedere keer koken, dan heb je een kook kring, ga je iedere maand uit dan is dat je kring. Het gros van de kringen organiseert thema avonden waarin een van de leden een onderwerp wat hem aan zijn hart gaat of die persoon passie voor heeft en deelt dit met zijn kring. Dus sta niet raar op te kijken als je de ene keer staat te schilderen als Picasso en de volgende keer een felle politieke discussie hebt en daarna te vinden bent op de bowling baan. De kring als groep bepaalt het helemaal zelf.

Ervaring uit een kring

Femke (25) uit Utrecht

Bij De Kringen gaan is echt het beste wat ik had kunnen doen in mijn zoektocht naar mijzelf. Doordat je bij een kring gaat bouw je een groep vrouwen op waar je je ervaringen mee kunt delen.

Lees het interview met Femke

Inschrijven in 3 eenvoudige stappen

1. Schrijf je in via het formulier
2. De Kringen coordinator neemt contact met je op
3. Is er een kring die bij je past? Dan neemt de kringleider contact met je op.

Leer nieuwe mensen kennen

De kringen is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Net zoals zo veel dingen in het leven geld het bij de kringen ook, de energie en het enthousiasme wat je er in stopt zul je er ook uit krijgen. De kringen gaat om verbinding en daarom zijn de bijeenkomsten die gepland worden (doorgaans 1 keer in de maand) vrijwillig verplicht. Buiten deze avonden kunnen er dingen extra georganiseerd worden. Deze dingen zijn meer spontaan en facultatief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Weet wat er gebeurt in Amsterdam en schrijf je in op een van onze nieuwsbrieven. Uitschrijven kan altijd nog!

Veel gestelde vragen

Wat is een kring?

Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

Welke kringen zijn er in Amsterdam

Er zijn veel verschillende kringen in Amsterdam, kijk op onze regio pagina om een indruk te krijgen van welke kringen er zijn.

Ik ben nog jong. Hebben jullie ook kringen voor jongeren?

Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 16 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen of contact opnemen met de kindertelefoon.

Are there English (speaking) circles?

Recently a new group was set-up for young English speaking gay men. Considering the nature of our organization this circle is suitable for people who are going to stay for a few years or longer in the Utrecht area.

Are you interested? Do you want to learn more about our organization? Then please look at the province Utrecht for the contacts of the “regio Utrecht”.

Wat kost het?

Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie en eventueel een bijdrage voor de regio. Dit is per regio anders geregeld en ook de hoogte van deze jaarlijkse bijdrage kan verschillen. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider.

Is het mogelijk om deel te nemen aan een activiteit als je geen lid bent van een kring?

Heel vaak wel. De ene keer ben je zo welkom en een andere keer weer als introducé. Want bijna alle activiteiten die georganiseerd worden staan ook open voor niet-leden. Niet voor niets is onze leus ‘Wees jezelf, ontmoet anderen!’.

Kijk bijvoorbeeld naar de Filmkring Amsterdam

Help! Mijn vraag staat er niet bij!

Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

Aanmelden of een kring zoeken?