Het bestuur van De Kringen Nederland

Walter de QuaastenietWalter de Quaasteniet

Voorzitter

Het was 1996 toen ik me voor het eerst aansloot bij een kring. Na twee kringavonden werd de kring opgeheven. Toen ik mij ruim anderhalf jaar later opnieuw aansloot bij een kring, dreigde ook die groep te stoppen. Dat liet ik niet op me zitten en ik werd kringleider van diezelfde groep. Deze kring en opvolgers daarvan, zijn heel belangrijk voor mij geweest. Een aantal jaren later werd ik betrokken bij het starten van een nieuwe kring en zo rolde ik in het vrijwilligerswerk voor deze geweldige organisatie. Eerst als coördinator van De Kringen Haaglanden en later, van 2009 tot en met 2015 als voorzitter van het landelijk bestuur. Wetend hoe belangrijk een kring kan zijn voor mensen rondom coming out en het ontmoeten van nieuwe mensen, zet ik mij met enthousiasme opnieuw in voor De Kringen. Het onderhouden van de basis die er ligt en het werken aan verbinding en zichtbaarheid, zullen daarbij speerpunten zijn.

 

Danielle Hollman

Penningmeester

In 2009 kwam ik uit de kast en omdat ik eigenlijk geen homo’s of lesbo’s in mijn omgeving kende, ben ik toen bij De Kringen gegaan. Na 5 jaar leek mij  leuk om actief mee te denken met de organisatie en daarom ben ik in het bestuur gegaan. Daar houdt ik mij o.a. bezig met de financiën, in de functie van penningmeester en ben ik het aanspreekpunt voor de jongeren. In het dagelijks leven ontwikkelt ik financiële software, houdt erg van filmhuisfilms en als de zon maar enigszins schijnt op terrasjes borrelen!

Ria Limburg

Algemene zaken
Omdat ik in contact wilde komen met andere lesbo’s en dat in de omgeving waar ik woon geen optie was ben ik in 2001 bij de Kringen in Emmen terecht gekomen. Na verloop van tijd hadden we 3 Kringen in Drenthe. Bij alle drie was mijn betrokkenheid groot. Na 10 jaar ben ik gestopt met de Kringen in Drenthe, omdat ik deels in Leiden ben gaan wonen. Ook daar hebben we weer een kring opgestart.
Aangezien vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn bij Kringen activiteiten  en ook in het bestuur, besloot ik me, mede daarom, aan te melden als bestuurslid.
So wie zo hebben zaken die met organisatie en beleid te maken hebben mijn interesse. Ik heb me al ongeveer mijn hele leven ingezet voor feministische – en emancipatoire aangelegenheden in welke vorm dan ook.