Overdracht archief aan ILHIA

Foto De Kringen

Op 2 december 2015 hebben de Bestuursvoorzitter van Stichting De Kringen, de heer Walter de Quaasteniet en de Directeur van het IHLIA mevrouw Lonneke van den Hoonaard een overeenkomst ondertekend waarbij het Archief van Stichting De Kringen over de periode 1963-2005 in bewaring is gegeven bij het IHLIA in Amsterdam.

De Stichting De Kringen (www.dekringen.nl) is een landelijke organisatie die zich al meer dan 50 jaar richt op de persoonlijke emancipatie van LHBT mannen en vrouwen en het faciliteren van sociale netwerken door middel van kringavonden in verschillende plaatsen in het land  waarbij gespreks/discussie-avonden, ervaringen uitwisselen en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten centraal staan.

Het IHLIA (www.ihlia.nl)  in Amsterdam heeft een zeer waardevolle, rijke en unieke LHBT-collectie.  LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender.

Een groot deel van de IHLIA collectie bestaat uit archieven van personen en organisaties die een belangrijke rol spelen in de LHBT-emancipatiestrijd. Of je nu op zoek bent naar informatie voor je studie, een van de naslagwerken of nieuwsgierig bent naar de enorme collectie affiches, foto’s en de meer dan 4100 aanwezige (inter)nationale tijdschriften: IHLIA heeft het of weet waar het te vinden is.IHLIA inspireert door met het LHBT-erfgoed de diversiteit in de samenleving zichtbaar te maken.

Stichting De Kringen en het IHLIA zijn dan ook verheugd dat deze belangrijke archiefcollectie opgenomen wordt in de collectie het IHLIA en in de toekomst beschikbaar komt voor wetenschappelijk onderzoek en documentatie.