De Roze Poort in Amsterdam

Tijdens deze landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’, die nog duurt tot en met zaterdag 1 oktober a.s., opent ontmoetingsplek De Roze Poort haar deuren voor 50-plus LHBT-ers. Ze doet dit vrijdag 30 september op de locatie De Poort, Hugo de Grootkade 18-28 Amsterdam. De officiële opening wordt rond 17:30 uur verricht door de heer Eric van der Burg, wethouder Welzijn en Zorg. Vanaf 16:00 uur zullen de Gebroeders Grimm de gasten verwelkomen en voor de muzikale noot zorgt het Duo Wilde Orchidee. Zij brengen voor de bewoners van woon- en zorgcentrum ‘De Poort’, voor buurtbewoners en overige belangstellenden een gezellig repertoire van meezingers en gouwe ouwe liedjes.

Op deze locatie wordt er vanaf oktober ook eens in de twee weken op vrijdagmiddag een thema-maaltijd verzorgt. De maaltijden worden geserveerd voor de vaste kostprijs van € 7,50 p.p. Daarnaast kan men er ook terecht voor een drankje tegen een lage prijs. Voor een maaltijd moet men zich wel van tevoren aanmelden, zodat bij de inkoop daarmee rekening gehouden kan worden.

Particulier initiatief

DE ROZE POORT is dé ontmoetingsplek voor roze 50-plussers in Amsterdam. Dus alle homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, ruimdenkende, zich afvragende en interseksuele mensen zijn welkom. Het is een particulier initiatief en er wordt gewerkt met professionele mensen om de ouderen in contact te brengen met andere gelijkgestemde mensen. Dit kan met een gezamenlijke maaltijd, gewoon een kopje koffie of een gespreksgroep. Tevens is er de mogelijkheid om een één-op-één gesprek te hebben met een arts bij iemand thuis.
De woon- en zorgcentra werken mee door de ruimte in hun gebouwen ter beschikking te stellen.

Op dit moment is De Roze Poort actief in twee delen van Amsterdam; namelijk in de Frederik Hendrik buurt in het westelijke deel van de stad en in Nieuwendam in Amsterdam-Noord. Binnenkort starten ze ook op de Oostelijke Eilanden en Kadijken. Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om op nog meer locaties activiteiten te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op de website: derozepoort.amsterdam