Coming Out Dag 2016

Vandaag wordt de nationale Coming Out Dag gevierd. Deze ‘Kom Uit De Kast Dag’ herinnert ons er aan dat het de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn om gewoon jezelf te kunnen zijn, sociaal geaccepteerd te worden en om je veilig te voelen, waar dan ook.
De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBT’s. In 130 gemeenten wordt vandaag deze vlag gehesen om die boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Veilige haven

De boodschap van Coming Out Dag geldt natuurlijk gedurende het hele jaar. De Kringen zijn al sinds 1963 bij uitstek veilige havens waar mensen in een beschutte omgeving kunnen werken aan hun zelfvertrouwen en waar ze zich gesterkt voelen door gelijkgestemden. Dit naast de ook steeds groter wordende rol van de kringen als sociaal netwerk waar vriendschap en gezelligheid voorop staan. Maar niet zelden vindt men in een kring nog steeds de moed om ook in het openbaar uit de kast te komen.

Programma Coming Out Dag

In het het hele land wordt er van alles georganiseerd om zo stil te staan bij Coming Out Day. Het COC heeft hier een overzicht van die activiteiten gepubliceerd  www.coc.nl/comingoutdag2016

Wij wensen iedereen een mooie dag toe!