Mixed Ethnic: “Gedeeld Door Drie” – Documentaire Roze Co-Ouderschapsgezin

Kinderen krijgen is niet voor iedereen makkelijk. Vroeger betekende openlijk leven als lesbienne, homo, bi of transgender vaak een leven zonder kinderen. Dat betekende ook afscheid nemen van alle verwachtingen over het krijgen van kinderen. In de afgelopen twintig jaar is deze situatie flink veranderd.

Gedeeld door Drie is een warme documentaire over twee mannen, een vrouw en hun kinderwens. In dit verhaal volgt Mixed Ethnic een toekomstig Roze co-ouderschapsgezin. Maarten en Elliott (30) zijn tien jaar met elkaar getrouwd en willen hun kinderwens realiseren. Een half jaar geleden ontmoetten ze Kim, een 38-jarige dame met dezelfde kinderwens, waarmee ze besluiten samen een kind te krijgen en opvoeden.

Roze ouders zijn in de minderheid. Vaak wordt er met argusogen naar hen gekeken. Krijgen deze kinderen wel een goede opvoeding? Is het niet slecht voor kinderen als er meerdere opvoeders zijn? Gedeeld door Drie geeft antwoord op deze vragen, maar volgt onder andere ook het proces van daten met een geslacht waar je niet opvalt, het wettelijk meerouderschap, het opzetten van een ouderschapsplan en de vriendschap die tussen de toekomstige ouders is ontstaan. 

 

Meer informatie is te vinden via de onderstaande links.

YouTube: https://youtu.be/uYGNVREKKSE
Facebook: https://www.facebook.com/GedeeldoorDrie/