Den Haag Pride Walk banner

Loop mee met Pride Walk The Hague

Den Haag is een stad waar iedereen zichzelf mag zijn! Iedereen die achter deze boodschap staat wordt uitgenodigd om mee te lopen in de Pride Walk The Hague. Op zaterdag 10 juni vindt deze Pride Walk The Hague voor het eerst plaats.
Met de Pride Walk The Hague wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd en de aanwezigheid van Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders, Queers en Interseksuelen (LHBTQI) in Den Haag zichtbaar gemaakt.

Programma Pride Walk

Vanaf 13:30 uur verzamelen de deelnemers zich bij het Internationaal Homomonument op de groenstrook aan de Koningskade, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst. Hier vindt ook het voorprogramma plaats. Vanaf 14:30 uur begint de tocht. De route loopt door het centrum van de stad en eindigt op de Grote Markt. Daar vindt aansluitend het The Hague Rainbow Festival plaats.

Nog altijd nodig

Seksuele en genderdiversiteit is niet vanzelfsprekend in de samenleving. Hoewel de meeste mensen verklaren dat ze nergens moeite mee hebben, laten incidenten als de mishandeling van hand-in-hand-lopende mannen in Arnhem en het isolement waarin veel transgenders verkeren, zien dat echte acceptatie nog geen feit is. Wij denken dat duidelijke zichtbaarheid van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen en anderen met een eigen leefstijl helpt de acceptatie te vergroten. Daarom organiseren wij in Den Haag de Pride Walk voorafgaande aan het Rainbow Festival.

Meer informatie

 De Pride Walk The Hague wordt georganiseerd door jongerenorganisatie The Hang-Out 070 (onderdeel van Stichting Rainbow Den Haag), in samenwerking met COC Haaglanden en andere LHBTQI organisaties.
Meer informatie op de Facebookpagina van PWTH of via COC Haaglanden.