Oude Gracht Utrecht met Papieren Kringenbootje

Het Kringenboot kostenplaatje

Waarom kost het eigenlijk geld om mee te varen op de Kringenboot tijdens de Utrecht Canal Pride? We zouden graag willen dat het gratis was. Maar als werkgroep moeten we grote onkosten maken we voordat we mee kunnen varen. We leggen daarom graag uit hoe we tot onze ticketprijs zijn gekomen. Daarbij hebben we deze kostprijs nog aanzienlijk voor je weten te beperken.
Zonder in te boeten aan onze kwaliteitseisen zijn we er in geslaagd om een heel leuk feest voor je te organiseren. Tel daarbij op dat je van ons een gratis T-shirt krijgt en dat gedurende de hele middag alle drankjes gratis zijn.
En we hebben we nog een leuke verrassing voor je in petto. Maar daarover binnenkort meer.

Het budget voor de Kringenboot

De kosten om de Kringenboot te realiseren liggen voor ons als vrijwilligersorganisatie zonder subsidie, behoorlijk hoog. Het budget voor deelname aan deze Utrecht Canal Pride bedraagt ongeveer  €8000. Dat geld wordt onder meer besteed aan de huur van de boot, het inschrijfgeld, de catering, alle versieringen, de muziekapparatuur, etc.
De prijs van onze tickets dekt slechts een deel van deze kosten. Meevaren op de Kringenboot kost voor kringleden €30,00 p.p. en €45,00 p.p. voor niet-kringleden. Daarbij is de korting die je als Kringlid krijgt (€15) bijna evenveel als de jaarlijkse Kringenbijdrage van €17,50. Dat heb je dan al weer bijna terugverdiend.

Samenwerken aan een feest met een boodschap

We willen graag een feestje met jullie bouwen om eens op een andere manier mensen te ontmoeten van buiten je eigen kring. Onze slogan is niet voor niets ‘De Kringen ontmoet je!’.
Door mee te varen tijdens de Utrecht Canal Pride willen we ook ons steentje bijdragen aan de zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap. Bovendien mogen we als Kringen trots zijn op onze organisatie die helemaal op vrijwilligers draait. En die trots mogen we ook best eens laten zien.

Net zoals we ook aanwezig zullen zijn bij andere evenementen in het land. Want De Kringen kun je gedurende het hele jaar bij meer evenementen in het land tegenkomen. Zo zullen we onder andere erbij zijn tijdens Roze Zaterdag in Den Bosch en tijdens de Infomarkt die in het Vondelpark gehouden wordt aan het begin van Amsterdam Pride. Dus ook daar ontmoet je De Kringen!

Een eerder artikel over dit onderwerp

Kringenboot Inschrijfformulier

Meld je hier aan voor de Kringenboot als bovenstaand formulier niet goed werkt.