SHAKE HANDS op de Kringenboot

Kringenboot-thema heeft een dubbele betekenis

Op zaterdag 17 juni vaart De Kringen mee tijdens de eerste editie van Utrecht Canal Pride. Dat is al over zo’n twee weken! Dus hoogste tijd om het thema openbaar te maken. Het thema is op twee manieren uit te leggen. Hoe? Lees snel verder!

Als je mee wilt varen op onze Kringenboot kan dat nog steeds. Attendeer je vrienden en schrijf snel in nu het nog kan. Maar natuurlijk ben je in je eentje ook van harte welkom. De Kringen is niet voor niets een organisatie waarbij ontmoetingen met andere LHBTI+ers centraal staan. Dus meld je snel aan en beleeft samen met ons een gezellige dag. Je maakt ook nog eens kans om je inschrijfgeld terug te winnen, want we verloten onder de opvarenden twee tickets.

De Kringenboot nodigt uit tot zichtbaarheid

Met het thema van de Kringenboot grijpen we terug op de landelijke actie Alle Mannen Hand In Hand van begin april. Toen werden in Arnhem de jongens Ronnie en Jasper mishandeld vanwege hun geaardheid. Als reactie daarop werden er op social media massaal foto’s geplaatst van mannen die hand in hand lopen. Maar daarna werd het eigenlijk weer business as usual.

Met het thema Shake Hands willen we laten zien dat deze actie een mooi gebaar was maar dat er meer nodig is. Door elkaar te ontmoeten en zichtbaar te blijven, kunnen we laten zien dat liefde universeel is. Zo laten we zien dat ‘anders’ zijn eigenlijk heel gewoon is. Dus kom op: Shake Hands en laat zien wie je bent!

De tweede betekenis gaat over De Kringen zelf. Bijeenkomsten van de kringen zijn meestal bij de leden thuis. Al kunnen ze ook elders leuke dingen gaan doen. En wat doe je als je ergens voor het eerst ‘op bezoek’ gaat? Juist ja. Je krijgt een uitnodigende handdruk als begroeting. Wees welkom bij ons want De Kringen ontmoet je!

Onderdeel van Midzomergracht Festival

De Utrecht Canal Pride vaart op 17 juni voor de allereerste keer over de Oude Gracht. Vanaf 13:00 uur zullen ongeveer 25 á 30 boten van verschillende LHBT+ organisaties door de stad varen. Deze Pride maakt onderdeel uit van het Midzomergracht Festival. Daarbij is er gedurende 10 dagen nog veel meer te beleven in de stad.

De muziek op onze boot wordt verzorgt door de Eindhovense DJ Ivar. Hij maakt er een echt feest van voor jong en oud!
En heb je na afloop van de tocht op de Kringenboot nog niet genoeg gefeest? Dan kun je nog napraten tijdens de Netwerkborrel van De Kringen in Café Kalff en even verderop er is een heuse Pride Street Party. Deze is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door RUBBER & Cafe Kalff op de brug (Kalff en Bodytalk). Bovendien er is een party op het Jacobskerkhof (de RUBBER Stage).
Hierna nog steeds niet uitgeblust? Om deze dag dan helemaal af te maken gaan om 22:30 uur de deuren open van RUBBER XL – Official Utrecht Canal Pride Afterparty.

Kortom, het belooft een mooie dag te worden waarbij we hopelijk vele handen mogen schudden.

Schrijf snel in voor de Kringenboot nu het nog kan!

Heb je nog vragen?

Meer informatie vind je op onze site. Is er je daarna nog iets niet duidelijk, stuur dan een e-mail naar kringenboot@dekringen.nl.
We zien je graag op zaterdag 17 juni!

Inschrijfformulier

Indien het formulier hierboven niet goed werkt kun je ook rechtstreeks naar het formulier gaan.