Winactie Kringenboot

Kringenboot in Utrecht: ‘Shake hands’

Vaar dit jaar spotgoedkoop mee

Op zaterdagmiddag 17 juni vaart De Kringen mee tijdens de eerste editie van Utrecht Canal Pride. Dat is al volgende week zaterdag! Door een financiële meevaller heeft het Kringenbestuur de prijs flink omlaag geschroefd en kun je als (oud)lid nu mee voor slechts € 30,- (niet-leden en introducés betalen € 45,-).  Daarvoor krijg je bovendien een T-shirt en zijn alle drankjes aan boord inclusief. Oftewel: gratis.
Als je mee wilt varen op onze Kringenboot kan dat. Attendeer ook je vrienden en schrijf je snel in via de website. Maar natuurlijk ben je in je eentje ook van harte welkom, wij zorgen voor aangenaam gezelschap. De Kringen is niet voor niets een organisatie waarbij ontmoetingen met andere LHBTI+ers centraal staan.Vandaar ons thema ‘Shake hands’.

Hand in hand

Met het thema van de Kringenboot grijpen we terug op de landelijke actie ‘Alle Mannen Hand In Hand’ van begin april. Toen werden in Arnhem de jongens Ronnie en Jasper mishandeld, vermoedelijk vanwege hun geaardheid. Daarop werden er op social media massaal foto’s geplaatst van mannen die hand in hand lopen. Daarna werd het eigenlijk weer een beetje stil.
Met het thema ‘Shake Hands’ willen we laten zien dat deze actie een mooi gebaar was, maar dat er meer nodig is. Door elkaar te ontmoeten en als roze gemeenschap zichtbaar te blijven, kunnen we laten zien dat liefde universeel is. Zo laten we zien dat ‘anders’ zijn eigenlijk heel gewoon is. Dus Shake Hands en laat zien wie je bent!

Het thema heeft daarnaast een tweede betekenis die over De Kringen zelf gaat. Bijeenkomsten van de kringen zijn tenslotte meestal bij de leden thuis, al kan iedereen ook elders leuke dingen gaan doen. En wat doe je als je ergens voor het eerst ‘op bezoek’ gaat? Juist, je krijgt een uitnodigende handdruk als begroeting. En bij het vertrek misschien al een knuffel. Wees welkom bij ons want De Kringen ontmoet je!

Onderdeel van Midzomergracht Festival

De Utrecht Canal Pride vaart op 17 juni voor de allereerste keer over de Oude Gracht. Vanaf 13:00 uur zullen zo’n dertig boten van verschillende LHBT+ organisaties door de stad varen. Deze Pride maakt onderdeel uit van het Midzomergracht Festival. Daarbij is er gedurende tien dagen nog veel meer te beleven in de stad. De muziek op onze boot wordt verzorgt door de Eindhovense DJ Ivar. Hij maakt er een echt feest van voor jong en oud!

De route loopt vanaf Hotel Karel V via het Ledig Erf en de Oudegracht langs onder meer de Dom, dwars door het centrum en eindigt bij Tivoli Vredenburg. Langs de route is plaats voor tienduizenden bezoekers en die worden ook verwacht. Het wordt een groots en leuk feest waarbij niet alleen gezelligheid voorop staat maar ook de zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap als geheel. De Canal Pride duurt in totaal van 12.00 – 17.00 uur, we schepen net als alle andere deelnemers in bij de Bartholomeusbrug in Utrecht. (onder voorbehoud)

Heb je na afloop van de tocht op de Kringenboot nog niet genoeg gefeest? Dan kun je van 16.00 – 17.00 uur nog napraten tijdens de Netwerkborrel van De Kringen in Café Kalff (lees vooral verder!) en even verderop er is een heuse Pride Street Party. De toegang is gratis en wordt georganiseerd door RUBBER & Cafe Kalff op de brug (Kalff en Bodytalk).

Voor de meesten van jullie zal daar het snuffelen aan deze (sub-)cultuur genoeg zijn, maar  voor wie zich verder wil verdiepen is er een party op het Jacobskerkhof (de RUBBER Stage). Om deze dag  helemaal af te maken gaan om 22:30 uur de deuren open van RUBBER XL – Official Utrecht Canal Pride Afterparty. Kortom, het belooft een mooie dag te worden waarbij we hopelijk vele handen mogen schudden.

Heb je nog vragen? Meer informatie vind je op onze site. Is er je daarna nog iets niet duidelijk, stuur dan een e-mail naar kringenboot@dekringen.nl. We zien je heel graag op zaterdag 17 juni!

Inschrijfformulier voor de Kringenboot