TV-tip: Ouders uit de Kast (met een bekende)

In Ouders uit de Kast zien we vaders en moeders die na lange heterohuwelijken bekend hebben gemaakt dat ze homoseksueel zijn. Als je na vele jaren uit de kast komt heb je veel te verhapstukken met jezelf, je partner en je kinderen. De makers willen laten zien wat er dan gebeurt in een gezin en wat dit doet met de onderlinge relaties. Zo zien we ook Marcel Mos, kringleider en regiocoördinator van De Kringen in de regio Arnhem/Ede. Hij en zijn dochters zijn één van de zes gezinnen die in Ouders uit de Kast aan het woord komen.

Ouders, kinderen en hun bijzonder verhaal

In de serie zien we zes verschillende gezinnen die elk hun eigen bijzonder en dapper verhaal vertellen. Het is een inspirerend programma waarin de verhalen van de ouders en kinderen een voorbeeld kunnen zijn voor gezinnen die hetzelfde doormaken en tegelijkertijd een inkijkje geeft in het moderne (samengestelde) gezinsleven van nu.

Hoofdpersoon uit eigen kring(en)

De Kringen zijn een uniek fenomeen in de homo/lesbische beweging. Gespreksgroepen bij mensen thuis werden de motor voor de emancipatie van duizenden homo-mannen en lesbische vrouwen. Menigeen durfde pas uit de kast te komen nadat men steun vond in een kring of men was blij er gevoelsgenoten te ontmoeten kort na een coming out. Zo ook voor Marcel Mos, kringleider en regiocoördinator van De Kringen in de regio Arnhem/Ede. Hij vond in de periode na zijn coming out veel steun en herkenning binnen een kring. Nu wil hij anderen inspireren en deelde daarom zijn verhaal met de makers van deze serie.

Kijk hieronder naar de eerste aflevering die vorige week (28 maart) al is uitgezonden. Daarin zien we onder andere Marcel en zijn dochters.

Vanavond, 4 april 2018, 20:25 – 21:00 uur op NPO3  is het vervolg te zien.
Volgende week 11 april deel 3.

 

Wil je naar aanleiding van dit verhaal ook lid worden van een kring in je regio?
Op onze site staat een landkaartje met per provincie een overzicht van alle contactadressen.