Groningen 1

Ooit begonnen we als jongerenkring, nu variëren onze leden in leeftijd van bijna vijftig tot in de zeventig. Ja, we bestaan al meer dan 25 jaar. Al zijn er geen leden meer bij van het eerste uur, sommigen van ons zitten er al heel lang bij. Anderen zijn nog maar een paar jaar lid. We zijn met zijn zevenen.

We ontmoeten elkaar eens in de drie weken. Dan praten we over van alles, over de wereld om ons heen, ons werk, de politiek en wat ons allemaal maar bezighoudt. De meesten van ons hebben hun coming-out al lang achter de rug, dat is dus niet zo’n issue meer. Onze kringleden komen overwegend uit de stad Groningen, maar ook uit Drenthe en we hebben leden uit Friesland gehad.

Vaste ijkpunten in het jaar zijn de sinterklaasviering en het kerstdiner. En de barbecue in de zomer. We hebben onze uitjes en onze Kringenweekends. We hebben Berlijn gezien, Keulen, Hamburg, Rotterdam en Leiden. Fikse fietstochten gemaakt door de Achterhoek, de Veluwe, de Weerribben en we zijn eens naar Ter Apel geweest en ook Schiermonnikoog ontbreekt niet onze lijst van bestemmingen. Eerlijk gezegd is er al voor corona een beetje de klad in gekomen, in onze reisjes. Maar we hebben ons plechtig voorgenomen weer op pad te gaan wanneer de tijd er weer rijp voor is.

We staan open voor mannen van allerlei pluimage. Maar we zijn dus al wat langer bij elkaar, dus het kan wat doorzettingsvermogen vergen om er je plek te vinden. Gezellig is het zeker en er valt bij ons wel wat te beleven. Wees welkom voor een kennismaking. Je kunt altijd een paar keer komen kijken of het wat voor je is.