Regiocoördinatie

Alkmaar

Kring regio Alkmaar bestaat uit twee mannengespreksgroepen. De eerste groep met leden van Schoorl tot Krommenie, bestaat uit zeven vrolijke, actieve mannen van tussen de 40 en 70 jaar. De tweede kring is in 2017 opgericht en bestaat uit vier enthousiaste mannen van Heiloo tot De Goorn. Beide groepen richten zich op homo- en biseksuele (trans)mannen die net als wij op mannen vallen.

Leidend voor de gesprekken in beide kringen zijn homo, bi en gender gerelateerde thema’s waarop ieder zijn eigen visie geeft en zo mogelijk koppelt aan eigen ervaringen. Iedereen kan daarbij volledig zichzelf zijn, omdat alles wat we bespreken binnen de groep blijft. Aan het einde van de avond bepalen we gezamenlijk een nieuw onderwerp voor de volgende bijeenkomst.

Het grote leeftijdsbereik hebben we nooit als bezwaarlijk ervaren. Het geeft juist een heel goede impuls aan de gesprekken, omdat de ingebrachte thema’s door de verschillen in leeftijd vanuit heel verschillende optieken worden benaderd. Iemand van eind zestig kijkt doorgaans anders tegen bepaalde zaken aan dan iemand van begin veertig.

We onderzoeken of er animo is om meer activiteiten buiten de gebruikelijke derde vrijdagavond van de maand te organiseren: samen een terrasje pakken op een mooie zomeravond, een mooie film bezoeken, naar een cabaretvoorstelling gaan, etc. Zo hebben we in mei 2019 onder de vlag van ‘De Kringen’ meegevaren in de Alkmaar Pride.

Kring 1 komt iedere derde vrijdag van de maand in huiselijke sfeer samen en Kring 2 komt in principe op de eerste vrijdag van de maand bij elkaar, terwijl ze daar incidenteel en in overleg van afwijken.