10-08-2021 Over intersectionaliteit en de meerwaarde voor je kring

Leven in verschillende bubbels

Stichting Prisma Groep organiseert samen met De Kringen Utrecht een avond over intersectionaliteit, ook wel kruispunt-denken genoemd. Deze ontmoetings- en discussieavond draagt de titel “Leven in verschillende bubbels” en vindt plaats op donderdag 26 augustus 2021 van 18:15 tot 21:30 uur in Theater Buurthuis De Musketon in Lunetten.

Praten over de betekenis van intersectionaliteit

Het gaat om de maatschappelijke ongelijkheid die zich voordoet langs verschillende assen. Intersectionaliteit laat je kijken naar alle lagen die iemand maken wie hij/zij/die is. Deze maken diens ervaringen mogelijk. We gaan praten over wat dit betekent en wat je ermee kan als jij je hiervan bewust bent. Zo kijken we bijvoorbeeld niet alleen naar gender, maar ook naar etniciteit, klasse, seksualiteit en religie. Voorbeelden zijn in de LGBTIQ+ wereld: vluchtelingen, mensen uit (streng) religieuze omgevingen, mensen van kleur, mensen met een handicap. Hiervan bewust zijn stimuleert een multidimensionele samenleving .

Samen eten gevolgd door een panelgesprek

Wij zullen deze avond beginnen onder het genot van eten. Daarna een interactief panelgesprek, zodat iedereen hun ervaringen kan delen. Wij willen een mooie en inhoudelijk goede dialoog faciliteren. Uitgangspunt is om twee biculturele queers en twee witte queers in het panelgesprek te hebben.
Uiteraard kan het publiek vragen stellen en kunnen we samen in gesprek gaan over deze onderwerpen. Om u een beeld te geven van hoe een bijeenkomst van het Intersectioneel GSA Project eruitziet is hier de YouTube link naar de opname van de allereerste bijeenkomst: https://www.youtube.com/watch?v=E29qK_dVDsQ&t=2648s

Programma

18:15 – Inloop met eten
18.50 – Optreden
19:00 – Start bijeenkomst met Welkomstwoord, Delen van ervaringen & dialoog
21:00 – Einde dialoog, Onderlinge nabespreking
21:30 – Einde bijeenkomst

Praktische informatie en aanmelden voor deze avond over intersectionaliteit

  • Datum: donderdag 26 augustus 2021: van 18:15 – 21:30 uur
  • Adres: Theater Buurthuis De Musketon, Hondsrug 19 Utrecht,
    7 minuten lopen van NS station Lunetten. Je kan er ook je auto parkeren.

Toegang is gratis en we zullen vooral Nederlands spreken.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: isjed.hussain@gmail.com

Stichting Prisma Groep:     https://www.stichtingprismagroep.com