05-09-2020 Er is een nieuwe vrouwenkring in Harderwijk en omgeving

‘Leuker dan je smartphone!

Chatsites en datingsapps zijn populair. Daarnaast floreren in Nederland ook vele kringen. Hier ontmoeten homo’s, lesbiennes,  biseksuelen en transgenders elkaar persoonlijk. In  Harderwijk en omgeving heeft een groepje vlotte vrouwen het “wilde” plan om een vrouwengroep te starten voor lesbische vrouwen tussen 40-60. De leden treffen elkaar zo een keer per maand, bij iemand thuis. Bij deze nieuwe kring kunnen zowel vrouwen uit Noord-Oost Gelderland als ook Flevoland lid worden.

Het elkaar ontmoeten is bewust niet in cafés, maar thuis. Dat maakt het ongedwongen en minder vluchtig. Mensen zeggen soms: ‘Waarom bestaat dit, je hebt toch internet?’ Dat klopt, maar op deze manier is het persoonlijker! Het lijkt mij fijn om elkaar op een goede manier te leren kennen, in deze nieuw op te richten groep waarin vertrouwen en veiligheid voorop staan.

Er zijn kringen voor jongeren, mannen, vrouwen, 40+, maar ook kringen met alle leeftijden door elkaar, van achttien tot in de tachtig. Iedere kring is weer anders. Bij sommige draaien de gesprekken om theater, koken, politiek of het geloof. Veel kringen kiezen per avond een gespreksonderwerp en dat heeft vaak een roze tintje.

“Het is/wordt geen hulpgroep, daar bestaan andere instanties voor. Bij deze kring staat elkaar ontmoeten centraal. Vaak melden mensen zich om hun vriendenkring uit te breiden. Ze willen graag nieuwe mensen leren kennen, bijvoorbeeld omdat ze verhuisd zijn of in een nieuwe omgeving aan een nieuwe baan zijn begonnen. Je kunt natuurlijk wel uitgaan, maar niet iedereen voelt zich thuis in de (roze) horeca.”

Belangstelling? In een persoonlijk gesprek wordt gekeken of deze nieuwe kring bij je past. Meer info: https://dekringen.nl/voor-wie-is-de-kringen/voor-vrouwen/ of bel het landelijke informatiepunt tel. 06-83229797 (ook SMS of Whatsapp). Je kunt mailen via info@dekringen.nl of deze vrouwenkring rechtstreeks benaderen via vrouwenkring.harderwijk@gmail.com

Neem rechtstreeks contact op