07-06-2022

Nieuwe voorzitter

Het bestuur van De Kringen heeft eind mei unaniem Marleen Jansen als nieuwe voorzitter gekozen.

Marleen vervulde in de periode 2019-2022 als bestuurslid de taak van secretaris. In die hoedanigheid had zij al veelvuldig contact met alle kringen in Nederland en is zij uitgegroeid tot een geliefde persoon binnen de organisatie. Haar brede netwerk binnen De Kringen zal haar zeker helpen in deze nieuwe functie. Zoals ze zelf stelt “ De afgelopen drie jaar heb ik me met veel plezier als secretaris voor De Kringen ingezet. In de rol van voorzitter wil ik me, samen met de andere bestuursleden, richten op verbinding met de regio’s en de kringgroepen. “

Met Marleen als voorzitter is De Kringen weer voorzien van een representatief boegbeeld; een bindende factor voor de Stichting en een goed visitekaartje naar de buitenwereld. Het idee is ook om de komende tijd de diverse regio’s te bezoeken om met zo veel mogelijk betrokkenen bij De Kringen nader kennis te maken, verhalen te horen en ideeën uit te wisselen.

Het bestuur van De Kringen wenst haar alle succes toe in deze nieuwe rol.

De taak van Secretaris wordt overgenomen door Jan Willem Meijer; hij is bekend met deze taak, aangezien hij deze in de periode 2014-2018 ook al heeft vervuld.  Rob van der Sanden heeft als penningmeester het stokje overgenomen van Gerrit Bruggink. Laatstgenoemde blijft overigens nog actief voor de Kringen als vraagbaak en adviseur.

Het bestuur bestaat verder uit Katherine Kolff, de creatieve kracht, en Wijnand de Jong, de filosoof van het bestuur.

Helaas heeft Bart Verberne wegens privé omstandigheden zijn functie neer moeten leggen. We willen Bart bij deze bedanken voor zijn inzet en de fijne samenwerking.