20-07-2021 Loop mee met De Kringen!

Loop mee met de Pridewalk tijdens Pride Amsterdam

Home / Nieuws / Loop mee met de Pridewalk tijdens Pride Amsterdam

De Pridewalk tijdens Amsterdam Pride is een demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboogcommunity. De Kringen sluit zich hier graag bij aan en we nodigen je van harte uit om met ons mee te lopen.
Dit jaar start de Pridewalk op zaterdag 7 augustus 2021 om 12.00 uur. De route is wel anders dan voorgaande jaren. Niet vanaf het Homomonument maar we vertrekken vanaf de RAI. Dit i.v.m. met de COVID-19 waarin wij nog 1,5 meter afstand moeten houden. Bij de RAI is er voldoende ruimte om groepen te maken en de afstand te bewaren.

Loop mee met De Kringen tijdens de Pridewalk!

Het is nog steeds niet vanzelfsprekend dat iedereen mag liefhebben wie die wil en/of om jezelf te kunnen zijn. Daarom blijft het nodig om onze stem te laten horen. Wil jij dit ook? Loop dan met ons mee in de Pridewalk en ontmoet mensen die hier hetzelfde over denken. Niet voor niets is onze slogan: Wees jezelf, ontmoet anderen!

Meld je nu aan

Omdat we graag willen weten wie er met ons meeloopt vragen we je om een mailtje te sturen naar pride@dekringen.nl. Vermeld in die mail op zijn minst je naam en een telefoonnummer. Dan weten we wanneer de groep compleet is en we samen kunnen vertrekken. (NB: Je gegevens worden alleen voor deze Pridewalk gebruikt.)
We verzamelen om 11.30 uur in de buurt van de RAI en na je aanmelding laten we je weten waar dan precies. Vanaf dat verzamelpunt vertrekken we gezamenlijk als groep om ons bij de Pridewalk aan te sluiten.

Huisregels tijdens de Pridewalk

– Geef elkaar voldoende ruimte!
– Heb respect voor elkaar!
– Laat je horen!
– Laat je in alle kleuren zien!

Over Pride Amsterdam

Het thema van Pride Amsterdam 2021 is ‘TAKE PRIDE in us’. “Helaas is het nog steeds niet gewoon om anders te zijn. Het is nog steeds nodig om te werken aan een inclusieve Nederlandse samenleving. Ik denk dan aan een samenleving waarin je sekse/gender/oriëntatie er niet toe doet en simpelweg een gegeven is”, zegt directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz van Pride Amsterdam. “Daarom moet iedereen die anders is dan de hetero-norm, zich uitgenodigd voelen om tijdens Pride Amsterdam op een positieve manier hiervoor aandacht te vragen en zichtbaar te zijn. Met elkaar willen we alle hetero’s van Nederland overtuigen om trots op ons te zijn.”

Lees meer over Pride Amsterdam en de overige activiteiten tijdens de Prideweek. Pride Amsterdam duurt 9 dagen en vindt plaats van 31 juli t/m 8 augustus 2021.

Meld je aan