12-06-2021

Voorstelling Queer Stories

Theatervoorstelling Queer Stories komt naar Groningen

In februari 2020 heeft de Theatergroep Live Your Story het theaterprogramma ‘Homonologen’ in Groningen uitgevoerd. Dat was een bijzonder geslaagde avond. Dit najaar  zal (als het weer kan) Live Your Story  de voorstelling Queer Stories opvoeren.

Deze voorstelling is een bewerking en verdieping op de voorstelling Homonologen. Waar Homonologen dient als een kennismaking met het onderwerp lhbtqiap+, gaat Queer Stories verder voor mensen die al veelvuldig met het onderwerp bezig zijn. Deze voorstelling gaat meer de diepte in over het leven als lhbtqi-er.

Na de voorstelling is er een gesprek met de toeschouwers over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

Nadere informatie volgt als er een datum bekend is.

Wat is Queer Stories voor een voorstelling?

Deze voorstelling is een bewerking en verdieping op de voorstelling Homonologen. Waar Homonologen dient als een kennismaking met het onderwerp lhbtqiap+, gaat Queer Stories verder voor mensen die al veelvuldig met het onderwerp bezig zijn.

De voorstelling gaat meer de diepte in over het leven dat je tegemoet gaat als (jonge) lhbtqi+er.
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

* Welke labels bestaan er, waar identificeer jij je mee en waarom? Helpt het je om je identiteit een naam te geven of voelt
dit juist beklemmend? Voor wie doe je dit? Hoe ga je om met de ‘labels’ van anderen? (Waarom noemt de een zich bijvoorbeeld a-gender en de ander non-binair). De ervaring is dat er binnen de gemeenschap veel oordeel is naar elkaar en ook uitsluiting plaatsvindt, groepen eigenen zich ook een bepaald label toe en vinden dat anderen dit niet mogen gebruiken. Deze manier van denken willen we graag openbreken!

* Heb je een voorbeeldfunctie en is het daarom wenselijk ‘out’ te zijn op zoveel mogelijk plekken? Of is het ook goed als je als trans liever niet wil dat iemand weet dat je met een ander geslacht geboren bent. Wil je zichtbaar zijn? Activistisch misschien? Of wil je juist zo onopvallend mogelijk ontdekken wie je bent. Ook hier willen we oordelen wegnemen door verschillende perspectieven te laten zien.

* Veiligheid en discriminatie. Waar zou je tegenaan kunnen lopen als je uitgaat, een kamer zoekt, wil trouwen of kinderen wil. Welke (mensen)rechten zijn goed om te kennen, waar kun je terecht bij issues en waar liggen jou grenzen en die van je omgeving?

Over de theatergroep Live Your Story

Live Your Story wil hoopvolle verhalen vertellen aan jongeren die al veelvuldig met het onderwerp bezig zijn. Queer Stories is een voorstelling die de diepte in gaat over het leven dat je tegemoet gaat als jong queer persoon. De spelers gaan in op het gebruik van labels, je identiteit, veiligheid en discriminatie. Geboren vanuit persoonlijke motivatie en anecdotes wordt op een kleurrijke manier invulling gegeven aan deze onderwerpen.

Meer informatie