21-04-2020 Kom in actie

Stuur een kaartje naar een roze senior

Roze50+

Het jongerennetwerk GSA Netwerk en het ouderennetwerk Roze 50 Plus Nederland van COC Nederland zijn samen een kaartenactie gestart. Veel roze (lesbische, homo, bi+ en transgender) senioren zitten namelijk op dit moment door het coronavirus in isolement en krijgen geen bezoek van dierbaren. Daarnaast zijn deze ouderen soms niet heel handig met internet, dus even makkelijk nieuwe mensen leren kennen zit er niet in.
Jij kunt deze ouderen een hart onder de riem steken door een kaartje te sturen! Dat mag een gekochte kaart zijn maar er zelf een maken is natuurlijk nog veel leuker! Wens ze sterkte in deze tijd, of laat gewoon even weten dat je aan ze denkt. Stuur je kaart naar:

COC Nederland, antwoordnummer 2966,
1000 RA – Amsterdam
onder vermelding van ‘Regenboogkaart’ (een postzegel is niet nodig).

De ambassadeurs van Roze 50+ zorgen ervoor dat jouw kaart bij iemand komt die goed een steuntje in de rug kan gebruiken!

Met je kring een ander ontmoeten via een regenboogkaart

De Kringen zijn natuurlijk als vanouds van de ontmoetingen. En we beseffen heel goed dat er ook mensen zijn die maar een smal sociaal netwerk hebben waarop ze terug kunnen vallen. Zeker als ze nu alleen thuis zitten is het niet voor iedereen even makkelijk dat ze nu nog minder mensen ontmoeten dan gewoonlijk.
Misschien kun je juist nu in deze tijd als kring regenboogkaartjes schrijven om deze mensen een hart onder de riem te steken! Als je nog een thema zoekt voor jullie online kringavond, als jullie toch al gaan videobellen via bijvoorbeeld Skype of Google Hangouts, ondersteun dan deze actie door samen een kaartjesschrijfavond te houden.

Laat zien dat jullie kring het ontmoeten ook hoog in het vaandel heeft staan! En laat het ons weten als je hier aan mee hebt gedaan. Vinden we erg leuk!