02-06-2022

Werkgroep Trainingen zoekt Trainer (m/v/x)

De werkgroep Trainingen verzorg trainingen voor kringleiders en aspirant kringleiders.

De trainingen hebben in eerste instantie een educatief karakter, maar dienen ook om het onderlinge contact tussen kringen en kringleiders te stimuleren, alsmede de band met de landelijke organisatie te versterken.  De trainingen richten zich zo op een mix van ontmoeting, uitwisseling en overdracht van informatie, vaardigheden voor het opzetten en leiden van een kring alsmede persoonlijke ontwikkeling.

De huidige werkgroep Training bestaat uit 5 trainers en  1coördinator. Vanaf 2023 zullen twee trainers niet/minder beschikbaar zijn vandaar zijn we op zoek naar een extra trainer  Dit mag een ervaren trainer zijn of een beginnende trainer.

Het belangrijkste is dat je plezier hebt en het leuk vind om kennis  en vaardigheden over te dragen. Je word niet in het diepe gegooid. Zo wordt elke training  gegeven door 2 trainers die onderling afstemmen wie welk gedeelte van de training voor zijn of haar rekening neemt.

Daarnaast wordt learning on the job aangeboden met begeleiding en feedback vanuit de huidige trainersgroep. Ook ben je natuurlijk welkom voor periodiek gehouden externe train de trainers bijeenkomsten, om je kwaliteiten en vaardigheden verder te vergroten.

Tijdsinvestering:
Normaliter zijn er 2 dagtrainingen per jaar. Daardoor ben je minimaal 1 keer per jaar als trainer aan de beurt en een keer als reservetrainer. Daarnaast is er nog 1 werkgroepvergadering waarbij ook teambuilding op het programma staat.  Dus in totaal gaat het om circa 3 tot 4 dagen per jaar.

Lijkt je het leuk om kennis over te brengen en heb de vaardigheden om Kringleiders te trainen?  Meld je dan aan of vraag nadere informatie via mailadres: trainingen@dekringen.nl