Nog meer veelgestelde vragen

Deze site biedt je informatie over wat kringen zijn en wie De Kringen is.
Maar misschien zijn er toch nog vragen waar je even snel een antwoord voor zoekt.
De belangrijkste daarvan zetten we hier voor je op een rijtje. En heb je daarna toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is een kring?

Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

Wat kost het?

Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie en eventueel een bijdrage voor de regio. Dit is per regio anders geregeld en ook de hoogte van deze jaarlijkse bijdrage kan verschillen. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider.

Is het mogelijk om deel te nemen aan een activiteit als je geen lid bent van een kring?

Heel vaak wel. De ene keer ben je zo welkom en een andere keer weer als introducé. Want bijna alle activiteiten die georganiseerd worden staan ook open voor niet-leden. Niet voor niets is onze leus ‘Wees jezelf, ontmoet anderen!’.

Wat is een regio-coördinator?
In sommige gebieden zijn er meerdere kringen en is het eenvoudiger om de aanmeldingen centraal te coördineren. Dat regelt dan een regio-coördinator. Als jij je aanmeldt bij een regio-coördinator dan kijkt deze of er een kring is die bij jou past. Hoe het daarna gaat, staat hier.
Are there English (speaking) circles?
Recently a new group was set-up for young English speaking gay men. Considering the nature of our organization this circle is suitable for people who are going to stay for a few years or longer in the Utrecht area.Are you interested? Do you want to learn more about our organization? Then please look at the province Utrecht for the contacts of the “regio Utrecht”.
Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?
Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart.We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.
Ik ben nog jong. Hebben jullie ook kringen voor jongeren?

Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 16 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen of contact opnemen met de kindertelefoon.

Ik ben nog niet uit de kast. Hebben jullie coming-out kringen?

We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van activiteiten of ontwikkelingen van de Kringen?
Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van de Kringen en je wordt op de hoogte gebracht van alle activiteiten van kringen in Nederland. Ook nieuwe kringen of kringen die op zoek zijn naar nieuwe leden worden daarin gemeld.