Het bestuur van De Kringen Nederland

Ronald Copier

Voorzitter

Tijdens de kerstviering van mijn eerste kring, in december 2012, werd ik geïntroduceerd bij de andere kringleden. Mijn eerste ervaring met De Kringen en ik heb er vanaf het begin met veel plezier aan deelgenomen. Vanaf januari 2014 ben ik kringleider van deze kring van 40/50 jarigen. In februari 2014 ben ik benoemd als algemeen bestuurslid en heb ik me met name beziggehouden met de werkgroep trainingen. Dat leek me goed passen bij mijn achtergrond als onderwijsman. De kwaliteit van de trainingen is voor het bestuur één van de belangrijke doelstellingen. Zowel als leraar als leidinggevende heb ik 33 jaren doorgebracht in het primair onderwijs. Naast het bestuurswerk voor De Kringen werk ik momenteel met kinderen in de basisschoolleeftijd bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ik wil graag zoveel mogelijk vrijwilligers en kringleiders ontmoeten en ik word graag uitgenodigd om een regiovergadering of een kringavond te bezoeken.

Ria Limburg

Algemene zaken
Omdat ik in contact wilde komen met andere lesbo's en dat in de omgeving waar ik woon geen optie was ben ik in 2001 bij de Kringen in Emmen terecht gekomen. Na verloop van tijd hadden we 3 Kringen in Drenthe. Bij alle drie was mijn betrokkenheid groot. Na 10 jaar ben ik gestopt met de Kringen in Drenthe, omdat ik deels in Leiden ben gaan wonen. Ook daar hebben we weer een kring opgestart.
Aangezien vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn bij Kringen aktiviteiten  en ook in het bestuur, besloot ik me, mede daarom, aan te melden als bestuurslid.
So wie zo hebben zaken die met organisatie en beleid te maken hebben mijn interesse. Ik heb me al ongeveer mijn hele leven ingezet voor feministische - en emancipatoire aangelegenheden in welke vorm dan ook.

Danielle Hollman

Penningmeester

In 2009 kwam ik uit de kast en omdat ik eigenlijk geen homo's of lesbo's in mijn omgeving kende, ben ik toen bij De Kringen gegaan. Na 5 jaar leek mij  leuk om actief mee te denken met de organisatie en daarom ben ik in het bestuur gegaan. Daar houdt ik mij o.a. bezig met de financiën, in de functie van penningmeester en ben ik het aanspreekpunt voor de jongeren. In het dagelijks leven ontwikkelt ik financiële software, houdt erg van filmhuisfilms en als de zon maar enigszins schijnt op terrasjes borrelen!

Foto van Jan Willem MeijerJan Willem Meijer

Secretaris

Eind jaren tachtig werd ik voor het eerst lid van een kring, toentertijd in Zwolle. Ik woonde in een klein plaatsje in de buurt van Zwolle, en de enige manier om andere homo’s te leren kennen was ofwel het COC, ofwel De Kringen. De Kringen sprak mij meteen aan, omdat je op een ongedwongen manier een diverse, maar vaste, groep mensen goed leert kennen; afkomst, opleidingsniveau, geloof, het maakt allemaal niet uit. Het zorgt ervoor dat je ook mensen leert kennen die doorgaans buiten je eigen cirkel vallen. Voor zo’n organisatie zet ik me graag in. Daarom ben ik sinds een aantal jaren actief voor De Kringen.