Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Het bestuur van De Kringen

Hieronder stelt het bestuur van Stichting De Kringen Nederland zich voor.
Het bestuur heeft in 2020 een toekomstplan opgesteld. Dat kan hier gedownload worden.
Zie voor een beschrijving van het doel van de Stichting de Kringen deze pagina.

Marleen Jansen

Voorzitter

Al jaren neem ik deel aan de kringavonden in de Achterhoek. Eerst als kringlid, later als kringleider en contactpersoon voor de regio Achterhoek.

Ik heb me destijds bij De Kringen aangesloten om andere vrouwen die ook van een vrouw houden, te ontmoeten.

Voor mij is het lesbisch zijn geen issue, er zijn echter mensen die het lastig hebben met hun coming-out. Het is fijn om deze mensen te kunnen ondersteunen. Daarnaast is het gewoon gezellig om van tijd tot tijd met gelijk geaarde mensen om te gaan, plezier te hebben en persoonlijke dingen te bespreken.

In mijn eerste bestuursperiode, 2019-2022, heb ik met veel plezier de rol van secretaris vervuld. Nu, als voorzitter ga ik me, samen met de andere bestuursleden, vooral richten op verbinding met de regio’s en kringgroepen.

Jan Willem Meijer

Secretaris

Mijn naam is Jan Willem, getogen in 1966 in de Kop van Overijssel. Na mijn studie Japans in Leiden ben ik in de financiële dienstverlening terecht gekomen waar ik leiding geef aan de Nederlandse vestiging van een Zwitserse onderneming.

Daarnaast stuur ik op afstand teams aan die elders in Europa en Azië gevestigd zijn. Een leuke internationale mix die me in contact brengt met verschillende culturen, normen en waarden. Die diversiteit vind je ook bij De Kringen. Hier komen mensen maandelijks samen die je anders niet snel zou tegenkomen.

 

Katherine Kolff

Algemeen bestuurslid

Op mijn 39e besloot ik, na veel vriendjes te hebben gehad, wat te gaan doen met mijn twijfels over of ik toch niet op vrouwen val. In die zoektocht ben ik bij de Kringen gekomen en heb me toen bij een Nijmeegse kring aangemeld. In het begin was dat spannend maar inmiddels ben ik 6 jaar lid van een vrouwenkring in Nijmegen (waar ik woon) en heb ontdekt dat ik op vrouwen val. De vrouwenkring heeft me in mijn zoektocht geholpen en ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk met andere gay vrouwen. Het kleinschalige van de Kringen heeft me altijd aangesproken en doet dat nog steeds. Het is gewoon een super gezellige vrouwenclub ?. Met 8 vrouwen in onze kring spreken we ééns per maand af, bij iemand thuis of buiten de deur. Thuis praten we soms over thema’s zoals gay zijn op je werk of dingen waar je tegenaan loopt rondom het thema die je lastig vindt. Of we kletsen, doen spelletjes etc. We gaan ook samen naar het theater, een klein festival, de bioscoop, wandelen etc. De afgelopen maanden hadden online kringavonden gehad omdat we elkaar door het Coronavirus niet ‘live’ konden ontmoeten. Sinds een jaar ben ik algemeen bestuurslid van de Kringen en zet me onder andere in voor onze zichtbaarheid, verjonging en voor landelijke en regionale activiteiten. Ik kan het iedereen aanraden je bij De Kringen aan te sluiten. Het kan fijn zijn als je een zoektocht zit/zat zoals ik, of voor het verbreden van je sociale netwerk zoekt, voor de gezelligheid of een combinatie van deze dingen. Ik kan het iedereen aanraden!

John van Vugt

Algemeen bestuurslid

In Den Bosch en in Amsterdam heb ik bij 2 kringen gezeten. Eerst als kringen lid en later als Kringleider. Twee keer echt een ontzettend leuke tijd gehad. 

Na Corona waren er veel aanmeldingen bij de Kringen in Noord-Holland en was er een behoefte om er nieuwe jongeren kringen en op te richten. Toen ben ik met de ICT aan de gang gegaan en heb ik de aanmeldingen meer geautomatiseerd. In deze hoedanigheid draag ik bij aan het bestuur van De Kringen. 

Marco van der Neut

Penningmeester

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen bij De Kringen in Amsterdam. Een erg gezellige tijd en heb er nog veel leuke herinneringen en mensen aan overgehouden. 

Als penningmeester van De Kringen kan ik iets moois toevoegen aan De Kringen. Het is mooi dat dit zo onverwachts op mijn pad is gekomen en dat ik hierdoor iets goed kan terug doen voor de regenboog gemeenschap.