Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

De voordelen van kringenlidmaatschap!

Je bent onderdeel van een grotere community van de regenbooggemeenschap. Een familie waar je je thuis kunt voelen, waar je leuke mensen leert kennen en een diepere band mee opbouwt. Voel je je niet helemaal meer verbonden met je huidige kring? Misschien is het dan leuk om bij een andere kring te kijken of juist je eigen kring op te zetten. Wil je meer weten waarom het opzetten van je eigen kring een goed idee kan zijn? 

Waarom betaal ik lidmaatschapsgeld?

  • Het laat zien dat je ook onderdeel wilt zijn van onze positieve gemeenschap;
  • De landelijke organisatie geeft je nieuwe aanmeldingen door;
  • Er worden lokaal en landelijk activiteiten georganiseerd;
  • Kringleiderstrainingen worden georganiseerd;
  • Onderhoud website en promotie voor zichtbaarheid van de de kringen in de gemeensschap.
group of women in forest drinking

Start je eigen kring. Waarom?

Nog geen kring in regio


We is nog geen kring in je regio? Dat is jammer, maar mogelijk willen meer mensen een kring starten. Neem contact op met onze landelijke organisatie. Zij helpen je met de promoatie voor een nieuwe kring. En eventueel met een kringleiders training. 

Je wil een tweede kring


Ben je toe om een eigen kring op te zetten omdat je het wel voelt krieblen om het op jou manier te doen? Of heb je gehoord dat er veel aanmeldingen zijn en heb je zin om nieuwe mensen in een nieuwe groep te ontmoeten? Laat het de landelijke organisatie weten en ze helpen je

Een anderen kring


Heb je een idee voor een totaal nieuw concept. Een kring die alleen naar films gaat of alleen met elkaar kookt. Dat noemen we een niche kring. Hartstikke leuk dat je dit idee hebt. Wij helpen je graag bij het opzetten van je nieuwe niche kring. Ook hierbij helpt het bestuur van de kringen je graag. 

Contact met de landelijke organisatie:

Zoek een nieuwe kring

Er zijn meer dan 100 kringen in heel Nederland!

Thema’s

Heb je even geen inspiratie of geen tijd? Geen probleem. Wij willen je graag helpen met het organiseren van een thema voor een kring avond. op deze sectie willen we  meeerdere thema’s publiceren waarmee je de avond iets meer dan alleen een zetje kan geven maar al vrij kant en klaar zijn. 

Een Frisse Start: Goede Voornemens

We kennen ze allemaal wel goede voornemens zoals: Beter eten, stoppen met roken, meer sporten maar is het allemaal wel zo realistisch en waarom zouden we ons patroon aan moeten passen?

Klimaat thema

Het klimaat thema, waar we samen gaan onderzoeken hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen door bewustere keuzes te maken in ons dagelijks leven. Laten we ontdekken hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst!

Thema Reisbestemming Roulette

Reizen is altijd een heerlijk thema of de zomervakantie nog lang in het verschiet ligt of dat hij net geweest is. Altijd een leuk en gezellgi thema om te bespreken. In dit thema lees je 3 verschillende onderdelen om je kringavond mee door te komen.

De oorlog

Dit onderwerp is vooral een vraaggesprek met hoe mensen tegen dit onderwerp aan kijken en welke impact zij ervaren. Het is een serieus onderwerp maar een waar iedereen over mee kan praten. Iedereen heeft weer een andere invalshoek of andere visie op dit onderwerp. 

Eerste kring avond, start thema

samenvatting

Kinderen: To be or not to be…..

De avond zal van een vraaggesprek zich ontwikkelen naar een kennis uitwisseling. Het 2e en 3e onderdeel zal veel inzicht geven in de Teddy beren op de weg.

Retro avond

Dit is een jaren 90 thema. Met dit thema kan je in 3 verschillende onderdelen de jaren 90 weer helemaal herleven. Echt iets als je naar een lichtvoetig thema op zoek bent.