Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...
 • woman standing on pink cherry trees sorrounded area
 • man wearing white crew-neck shirt and blue faded denim jacket
 • smiling woman wearing gray hoodie
 • photo of man wearing black-framed eyeglasses beside wall tile

de kringen voor jongeren

Je bent jong en wilt wat. Maar wat dan? Misschien heb je jouw coming out al achter de rug, misschien twijfel je nog over jouw geaardheid. Homo, lesbisch, biseksueel? Bij De Kringen krijg je de tijd en de ruimte om met andere op zoek te gaan naar jouw werkelijkheid. Ruimte voor jouw ontdekkingstocht op het gebied van je seksualiteit en gender. 

De Kringen is namelijk een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Een plek om samen het leven te ontdekken, met elkaar te praten en leuke dingen te ondernemen.

Elke kring is anders. Zo zijn er kringen speciaal voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Je kunt hier openlijk praten over jouw geaardheid, jouw coming out en leren van anderen en hun ervaring op het gebied van het spreekwoordelijke ‘uit-de-kast’ komen. Voor de één een superfijne ervaring met veel begrip en support. Voor de ander was zijn of haar coming out een minder leuke experience. Maar het mooie is dat jullie in een kring elkaar hebben. Je voelt je begrepen, gesteund en niet alleen.

En als je eenmaal je coming out gehad hebt, wat dan? Ken je eigenlijk wel andere homo- of biseksuelen? Ook dan is De Kringen de ontmoetingsplek voor jou. Sluit je aan bij een kring bij jou in de buurt om regelmatig samen te komen. Dat is bij de ene kring aan de keukentafel van de kringleider voor een goed gesprek en bij een andere kring om samen actief te wezen. Kijk maar eens bij onze kringzoeker welke kringen er bij jou in de buurt zijn.

Het mooie van De Kringen is dat je altijd met mensen optrekt die gelijkgestemd zijn. Waar je geaardheid of gender niet het lijdend voorwerp is, maar gewoon een onderdeel van jouw zijn. Kennissen maak je er sowieso en misschien wel vrienden voor het leven.

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  de kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. Stel je vraag op de mail of via het aanmeld formulier. Aanmelden is gratis. Is dat nog een te grote stap, mail dan naar: info@dekringen.nl. 

  Bij jou in de buurt

  Per provincie

  Voor wie is De Kringen?

  Het is dé plek om jezelf te zijn en elke maand met andere leden samen af te spreken. Dat gebeurt vaak bij iemand thuis, maar veel kringen gaan ook samen eropuit. Een mooie avond of een gezellige middag is altijd het resultaat.

  Elke kring is anders, heeft een eigen profiel. Jullie bepalen samen hoe vaak jullie afspreken en hoe jullie de bijeenkomst invullen. Dit kan dus heel verschillend zijn. Zo zijn er kringen die elke keer samen aan de keukentafel afspreken en waarbij het goede gesprek centraal staat. Maar er zijn ook kringen die elke maand samen koken of afspreken in de kroeg.

  Kringen zijn er dus in allerlei vormen en maten: mannen, vrouwen of juist gemengd. Jong, oud of een mix: er is altijd een kring voor jou!

  De plek voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders om elkaar te ontmoeten!

  Eén ding hebben alle kringen gemeen. Het is dé plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en samen dingen te ondernemen. En, niet onbelangrijk, er is ruimte voor iedereen – ongeacht jouw verhaal of standpunt.

  En hoewel niet elk gesprek met homoseksualiteit te maken heeft, hebben de middagen en avonden vaak wel een roze randje.

  Wat is de kringen

  Je wilt graag andere lesbiennes of bi-vrouwen ontmoeten om regelmatig lekker bij te kletsen of leuke dingen te ondernemen. Dan ben je bij De Kringen aan het juiste adres. De Kringen is het LHBTI platform dat zich inzet om mensen met een zelfde geaardheid een plek van ontmoeten te bieden.

  Er zijn speciale kringen voor lesbiennes. Hier ontmoet je vrouwen die net als jij ook graag in contact komen met andere lesbo’s. Misschien omdat je in je huidige vriendinnenkring maar weinig lesbiennes hebt, of misschien ben je net verhuisd en wil je graag je sociale netwerk uitbreiden. Wat de reden ook is, bij De Kringen ben je meer dan welkom.

  De Kringen vind je in het hele land. Letterlijk van Groningen tot Zeeland. Via de kringzoeker kun je eenvoudig een kring voor lesbiennes in jouw regio zoeken. Elke kring is anders. Sommige kringen voor lesbo’s spreken een keer in de maand bij iemand thuis af. Een gezellige middag met een goed gesprek. Andere kringen gaan de hort op. Van een kookworkshop tot een festival. Het aanbod is groot, dus er is altijd wel een kring die bij jou past. Eén ding hebben alle kringen gemeen: lesbisch zijn is niet wie je bent, het is gewoon een gegeven dat bij je hoort.

  Veel lesbiennes die lid zijn van een kring hebben zo hun vriendinnenkring op een mooie manier kunnen verrijken. Van echt kringvriendinnen tot vriendinnen voor het leven. Prachtig toch! En hoewel het natuurlijk wel eens gebeurt is het niet het doel van De Kringen om in liefdesrelaties te voorzien.

  Dus heb je zin om andere lesbiennes te ontmoeten en vind je het leuk om regelmatig af te spreken met andere vrouwen? Kijk dan snel welke kring bij jou past.