Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Soorten kringen:

Bij ons draait alles om inclusiviteit, zodat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht wie je bent. Ontdek onze verfrissende kijk op kringen, waar diversiteit wordt omarmd en samensmelting van verschillende achtergronden en ervaringen centraal staat.

Er is een kring voor iedereen!

  Samenstelling van een kring

  Vaak worden kringen opgedeeld in mannen- of vrouwengroepen, of specifiek gericht op jongeren. Maar bij ons gaan we een stap verder. In regio’s waar kringen nog in opkomst zijn, kunnen we juist starten met gemengde kringen. Hier komt een diverse mix van individuen samen, ongeacht hun geslacht of leeftijd. Ook kan het gebeuren dat een gedreven kringleider besluit om een gemengde kring op te zetten, wat leidt tot spontane en boeiende samenkomsten. Hoewel generieke kringen de overhand hebben, geloven wij in de kracht van diversiteit.

  Vind Jouw Plek in Onze Gemeenschap

  Voel je je meer op je gemak bij een specifiek geslacht, zoals ‘X gender’? Geen enkel probleem. Wij staan voor je klaar om een geschikte plek te vinden waar je je thuis voelt. Of het nu een bestaande gemengde kring is die perfect bij je past, of een andere kring met gelijkgestemde mensen. We zijn toegewijd om een warme en inclusieve omgeving te bieden waar jij jezelf kunt zijn en je kunt aansluiten bij een kring die jouw interesses en voorkeuren weerspiegelt.

  In onze kringen, die gedreven worden door respect en begrip, vieren we de kracht van samenwerking en delen we inzichten die voortkomen uit diverse perspectieven. Ontdek wat het betekent om deel uit te maken van een gemeenschap die inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Sluit je aan bij onze grensverleggende gemengde kringen en ervaar hoe samensmelting een bron van verrijking en verbinding kan zijn.

  Samen zijn we sterker, omdat jij erbij hoort.

  De kringen

  • Voor de gezelligheid

   Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

   people laughing and talking outside during daytime
  • Voor een nieuwe vriendenkring

   Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

   group picture of men and women on hill at daytime
  • Voor een goed gesprek

   In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

   men holding cups of coffee

   De kringen

   Veel gestelde vragen

   Wat is een kring

   Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

   Hoe vind ik een kring

   Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

   Wat kost het?

   Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

   Zijn er ook een coming-out kringen?

   We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

   Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

   Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

   Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

   Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

   Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

   Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.