Bestuur de Kringen

Home / Bestuur

Hieronder stelt het bestuur van Stichting de Kringen Nederland zich voor.
Zie voor een beschrijving van het doel van de Stichting de Kringen deze pagina.

Neem contact op met het bestuur

Walter de Quaasteniet

Voorzitter

In 1996 sloot ik me voor het eerst aan bij een kring. Na twee kringavonden werd de kring opgeheven. Toen ik mij ruim anderhalf jaar later opnieuw aansloot bij een kring, dreigde ook die groep te stoppen. Dat liet ik niet op me zitten en ik werd kringleider van die groep. Deze kring en opvolgers daarvan waren heel belangrijk voor mij. Een aantal jaren later werd ik betrokken bij het starten van een nieuwe kring en zo rolde ik in het vrijwilligerswerk voor deze geweldige organisatie. Eerst als coördinator van De Kringen Haaglanden en inmiddels alweer een paar jaar als voorzitter van het landelijk bestuur. Ik weet hoe belangrijk een kring kan zijn voor mensen rondom coming out en het ontmoeten van nieuwe mensen. Daarom zet ik mij vol enthousiasme in voor De Kringen. Mijn speerpunten zijn het onderhouden van de basis die er ligt en het werken aan verbinding en zichtbaarheid.

Marleen Jansen

Secretaris

Al jaren neem ik deel aan de kringavonden in de Achterhoek. Eerst als kringlid, later als kringleider en coördinator voor de regio Achterhoek. Ik heb me bij de Kringen aangesloten om andere vrouwen, die ook van een vrouw houden, te ontmoeten.

Voor mij is het lesbisch zijn geen issue, er zijn echter mensen die het lastig hebben met hun coming-out. Het is fijn om deze mensen te kunnen ondersteunen. Daarnaast is het gewoon gezellig om van tijd tot tijd met  gelijk geaarde mensen om te gaan, plezier te hebben en persoonlijke dingen te bespreken.

Ik wil me graag inzetten voor de Kringen. Om het bestuur te ondersteunen heb ik besloten me in te zetten als secretaris en me te richten op verbinding.

Gerrit Bruggink

Penningmeester

Gerrit Bruggink is penningmeester ad interim. Geïnteresseerden voor deze functie kunnen zich aanmelden bij het bestuur.

Katherine Kolff

Algemeen bestuurslid

Op mijn 39e besloot ik, na veel vriendjes te hebben gehad, wat te gaan doen met mijn twijfels over of ik toch niet op vrouwen val. In die zoektocht ben ik bij de Kringen gekomen en heb me toen bij een Nijmeegse kring aangemeld. In het begin was dat spannend maar inmiddels ben ik 6 jaar lid van een vrouwenkring in Nijmegen (waar ik woon) en heb ontdekt dat ik op vrouwen val. De vrouwenkring heeft me in mijn zoektocht geholpen en ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk met andere gay vrouwen. Het kleinschalige van de Kringen heeft me altijd aangesproken en doet dat nog steeds. Het is gewoon een super gezellige vrouwenclub ?. Met 8 vrouwen in onze kring spreken we ééns per maand af, bij iemand thuis of buiten de deur. Thuis praten we soms over thema’s zoals gay zijn op je werk of dingen waar je tegenaan loopt rondom het thema die je lastig vindt. Of we kletsen, doen spelletjes etc. We gaan ook samen naar het theater, een klein festival, de bioscoop, wandelen etc. De afgelopen maanden hadden online kringavonden gehad omdat we elkaar door het Coronavirus niet ‘live’ konden ontmoeten.
Sinds een jaar ben ik algemeen bestuurslid van de Kringen en zet me onder andere in voor onze zichtbaarheid, verjonging en voor landelijke en regionale activiteiten. Ik kan het iedereen aanraden je bij De Kringen aan te sluiten. Het kan fijn zijn als je een zoektocht zit/zat zoals ik, of voor het verbreden van je sociale netwerk zoekt, voor de gezelligheid of een combinatie van deze dingen. Ik kan het iedereen aanraden!