Het bestuur van De Kringen

Home / Bestuur

Hieronder stelt het bestuur van Stichting De Kringen Nederland zich voor.
Het bestuur heeft in 2020 een toekomstplan opgesteld. Dat kan hier gedownload worden.
Zie voor een beschrijving van het doel van de Stichting de Kringen deze pagina.

Neem contact op met het bestuur

Mitchel Robben, Voorzitter

Mitchel Robben is in de jaarvergadering van 2021 gekozen als voorzitter.

In 2013 ben ik na mijn coming out lid geworden van een kring in Nijmegen. Ik ben kringlid geworden, omdat ik eigenlijk weinig mensen van mijn leeftijd in de omgeving had die ook homo zijn. De kring heeft mij geholpen in mijn zelfacceptatie en groei als mens. In 2015 ben ik naar Amsterdam verhuisd. Ik heb mij daar gelijk bij een kring aangesloten. Hierdoor heb ik snel nieuwe mensen leren kennen in een nieuwe stad. Daarnaast heb ik met deze kring het gayleven van Amsterdam leren kennen.

De Kringen heeft mij veel gebracht. Daarom vind ik het tijd om iets terug te doen voor de Kringen in mijn rol als voorzitter van de Kringen.

Marleen Jansen

Secretaris

Al jaren neem ik deel aan de kringavonden in de Achterhoek. Eerst als kringlid, later als kringleider en coördinator voor de regio Achterhoek. Ik heb me bij de Kringen aangesloten om andere vrouwen, die ook van een vrouw houden, te ontmoeten.

Voor mij is het lesbisch zijn geen issue, er zijn echter mensen die het lastig hebben met hun coming-out. Het is fijn om deze mensen te kunnen ondersteunen. Daarnaast is het gewoon gezellig om van tijd tot tijd met  gelijk geaarde mensen om te gaan, plezier te hebben en persoonlijke dingen te bespreken.

Ik wil me graag inzetten voor de Kringen. Om het bestuur te ondersteunen heb ik besloten me in te zetten als secretaris en me te richten op verbinding.

Gerrit Bruggink

Penningmeester

Gerrit Bruggink is penningmeester ad interim. Geïnteresseerden voor deze functie kunnen zich aanmelden bij het bestuur.

Katherine Kolff

Algemeen bestuurslid

Op mijn 39e besloot ik, na veel vriendjes te hebben gehad, wat te gaan doen met mijn twijfels over of ik toch niet op vrouwen val. In die zoektocht ben ik bij de Kringen gekomen en heb me toen bij een Nijmeegse kring aangemeld. In het begin was dat spannend maar inmiddels ben ik 6 jaar lid van een vrouwenkring in Nijmegen (waar ik woon) en heb ontdekt dat ik op vrouwen val. De vrouwenkring heeft me in mijn zoektocht geholpen en ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk met andere gay vrouwen. Het kleinschalige van de Kringen heeft me altijd aangesproken en doet dat nog steeds. Het is gewoon een super gezellige vrouwenclub ?. Met 8 vrouwen in onze kring spreken we ééns per maand af, bij iemand thuis of buiten de deur. Thuis praten we soms over thema’s zoals gay zijn op je werk of dingen waar je tegenaan loopt rondom het thema die je lastig vindt. Of we kletsen, doen spelletjes etc. We gaan ook samen naar het theater, een klein festival, de bioscoop, wandelen etc. De afgelopen maanden hadden online kringavonden gehad omdat we elkaar door het Coronavirus niet ‘live’ konden ontmoeten.
Sinds een jaar ben ik algemeen bestuurslid van de Kringen en zet me onder andere in voor onze zichtbaarheid, verjonging en voor landelijke en regionale activiteiten. Ik kan het iedereen aanraden je bij De Kringen aan te sluiten. Het kan fijn zijn als je een zoektocht zit/zat zoals ik, of voor het verbreden van je sociale netwerk zoekt, voor de gezelligheid of een combinatie van deze dingen. Ik kan het iedereen aanraden!