Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Eerste kring Zeeland

Wees jezelf,

ontmoet een ander!

Profiel van deze kring

Kringleider: jou?
Een kring voor: Gay & Lesbisch mensen
Deze kring is in of rond: Goes
Type kring: Thema en doe kring
Grootte van de kring: 10 + kringleden

Eerste kring Zeeland

Deze kring is open voor nieuwe leden

Momenteel zijn wij nog op zoek naar nieuwe leden voor onze kring. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan onze kring? Meld je dan aan en we spreken je snel.

Op Roze Zaterdag in Goes, afgelopen juni, toonden veel mensen interesse voor een kring in Zeeland. De vraag “Bij welke kring kan ik me aansluiten?” werd vaak gesteld. Door gebrek aan kringleiders kon nog niet in de behoefte worden voorzien. Maar daar komt verandering in.

 

Gay & Lesbisch mensen

Thema en doe kring

Het bestuur van De Kringen heeft besloten om actief een kring in Zeeland op te zetten. Om het gemakkelijker te maken, wordt de kring een half jaar begeleid. Het is de bedoeling dat uit de nieuw te vormen kring een nieuwe kringleider opstaat die de kring verder kan begeleiden. Idealiter gebeurt dat in samenspraak met alle kringleden. Een kring begeleiden is heel eenvoudig. Je bent het aanspreekpunt van de groep, je beheert een appgroep van je kring en houdt een kleine administratie bij. Samen met een ander kringlid voer je een kennismakingsgesprek met potentiële nieuwe kringleden. Tevens krijg je een cursus aangeboden om je taak als kringleider goed te vervullen. Soms denk je na over de invulling van een kringavond.

Aan alle geïnteresseerden in Zeeland: pak je kans! Het wordt je gemakkelijk gemaakt om in een kring te stappen. Het enige wat je hoeft te doen, is aanmelden. MELD JE AAN! Als je hebt aangemeld, wordt er contact met je opgenomen. Het zou leuk zijn als in het nieuwe jaar een Zeelandkring kan worden toegevoegd aan het landelijk netwerk van De Kringen.


De kringen in vogelvlucht

Wil je meer weten wat een kring / kringavond is? Bezoek dan de pagina over waarom je lid moet worden…

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De Kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

  Andere kringen

  • Gemengde Bi kring Amsterdam

   Ontmoetingskring voor Bi+

   Ben je bi+, woon je in Amsterdam, en verlang je naar een gezellige, inclusieve gemeenschap waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten? Dan hebben we goed nieuws voor je! We introduceren een gloednieuwe ontmoetingskring voor bi+ mannen en vrouwen van alle leeftijden in Amsterdam, waar iedereen gelijk vanaf het begin de kans krijgt om deze groep mede vorm te geven.

  • Gloednieuwe Vrouwenkring in Den Haag!

   Ben jij een enthousiaste vrouw van 45 jaar of ouder? Hou je van inspirerende gesprekken, gezelligheid en het delen van ervaringen? Dan is onze Vrouwenkring de perfecte plek voor jou! We heten ook graag vrouwen die (ook) van vrouwen houden van harte welkom.

   Waar je ook in de regio Den Haag woont, je bent van harte uitgenodigd om deel uit te maken van onze groeiende gemeenschap. Samen willen we een veilige en inspirerende omgeving creëren waar vriendschappen kunnen bloeien en waar we elkaar kunnen vinden.

    

  • Zoek een kring in je regio