Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Belangrijk werk, 
Vrijwilligerswerk!

Wat is er nu zo geweldig aan vrijwilligerswerk bij de Kringen? Laten we eens duiken in de wereld van mogelijkheden en voldoening die het biedt! Er zijn grofweg drie soorten vrijwilligersfuncties binnen onze organisatie, elk met zijn eigen unieke kansen en impact.

  • De onmisbare kringleiders
  • Energieke kringcoördinatoren
  • Gedreven landelijke vrijwilligers

Vrijwilligers!

De kringleider,
in contact met mensen

Allereerst hebben we de onmisbare kringleiders. Zij zijn de spil van elke groep, waarin je niet alleen nieuwe vrienden ontmoet, maar ook diepgaande banden opbouwt. Als kringleider ben je de begeleider, de inspirator en de coördinator van gesprekken die ertoe doen. Je creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en waar vriendschappen bloeien. Het is een rol die niet alleen de levens van anderen verrijkt, maar ook de jouwe.

Kringleider ben je vaak niet alleen, dit ben je vaak met een tweede kringleider, daarnaast is het ook zo dat je als kringleider niet verantwoordelijk bent voor het maken en opzetten van de thema’s en activiteiten. Iedereen die onderdeel is van de kring heeft daar een taak in. Op deze manier maken we de kringen op een speelse manier divers en zorgen we dat iedereen elkaar leert kennen op een manier die voor hem of haar plezierig is. 

woman holding green plant standing near trees

De kring coördinator,
Spil tussen kringleiders en aanmeldingen.

Dan hebben we de energieke kringcoördinatoren. Op regionaal niveau zijn zij de schakel tussen nieuwe leden en kringleiders. Als coördinator ontvang en verwerk je inschrijvingen en begeleid je mensen op hun reis binnen de Kringen. Je bent het eerste contactpunt, de gids die uitlegt waar onze Kringen voor staan en wat ze te bieden hebben. Daarnaast houd je toezicht op alles wat met inschrijvingen te maken heeft, waardoor je een cruciale rol speelt in het welkom heten van nieuwe leden en hen helpt om hun plek te vinden.

Je luistert goed naar de wensen van de nieuwe deelnemer en neemt in je achterhoofd de kringen die je kunt bieden of geeft aan dat de beoogde kring niet bestaat. In dat geval temper je de verwachtingen. Daarnaast begeleid je nieuwe kringen bij hun eerste bijeenkomsten. Dit kan door de handvatten te geven die er zijn. Maar dat kan ook door aanwezig te zijn bij het opstarten van deze kring. 

Over de kringen

Is de kringen nieuw voor je? Geen probleem het is een organisatie met een lage drempel en een goed en duidelijk concept. Het belangrijkste is dat we mensen bij elkaar willen brengen. Dit doen we door de kringgespreken. Wat dit inhoud kan je lezen op de lidmaatschaps pagina

a man wearing a brown hat while holding his hand to his face