Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Bestuur bezoekt Twente, Achterhoek en Deventer

Elke groep kent zijn eigen uitdaging


De Kringen

Ander nieuws

Het landelijk bestuur van De Kringen bezoekt kringen door heel het land. Op 18 november waren het voorzitter Marleen Jansen en penningmeester Wijnand de Jong die de kringleiders uit de regio Twente, Achterhoek en Deventer bezochten.

Het was een natte herfstmiddag maar de ambiance in Brasserie Lux in Lochem maakte veel goed. De grote ronde tafel bleek een prima plek te zijn om ervaringen uit te wisselen (en gezellig met elkaar te eten).

 

De kringleiders vertelden over hun eigen kring: een startende regenboogkring, een kring van mannen die nog leven in een heterowereld, vrouwenkring en mannenkring. Elke groep kent zijn eigen uitdaging, zo bleek in het voorstelrondje. Wat doe je als je kring te groot wordt, maar ook hoe krijg je meer leden? Hoe bouw je de avond op en hoe breng je nieuwe energie in een langlopende groep?

Verder kwam naar voren dat de bekendheid van de landelijke stichting, ook onder kringleden, nog vaak beperkt is. Marleen liet mooi zien wat De Kringen op landelijk niveau doet en hoe wij ons daarin onderscheiden van andere organisaties, Wijnand bracht de subsidieregeling, waarmee kringen die samen een activiteit organiseren aanspraak op kunnen maken, onder de aandacht.

Het was kortom een leuke ontmoeting en het is mooi en inspirerend om te zien dat je op verschillende manieren bezig kunt zijn met hetzelfde doel.

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….