Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Dodenherdenking

Samen herdenken


De Kringen

Ander nieuws

Dit jaar was De Kringen ook weer vertegenwoordigd bij het Homomonument voor de jaarlijkse Dodenherdenking. Vanuit de Kerk liepen alle vertegenwoordigers van de regenbooggemeenschap een stille omgang naar het Monument. Langs de weg stonden er veel mensen om hun respect te bewijzen.

Als organisatie is het belangrijk om vooruit te blijven kijken maar op een dag als de Dodenherdenking is zeker van belang om terug te kijken. Het thema van 4 en 5 mei is daarom voor 2023 leven met oorlog. Actueel en dit maakt herdenken voor iedereen belangrijker en nog dichter bij dan voorheen. De boodschap die de herdenking op de dam mee wilde geven was vooral:

  • Om terug te kijken naar alles wat er gebeurd is in het verleden. Uiteraard de slachtoffers van de 2e wereldoorlog;
  • Maar ook om terug te denken aan alle moeilijke tijden die de homo gemeenschap gekend heeft, de weg die we met elkaar samen en als individu naar vandaag hebben afgelegd;
  • Ook om je te bedenken dat alle vrijheden die we hier in Nederland hebben dat die niet overal vanzelfsprekend zijn;
  • En misschien wel de belangrijkste boodschap: Oorlog is nog niet verleden tijd, het is actueel en we moeten on niet ui telkaar laten drijven omdat je samen sterker staat. Als een gemeenschap dat weet dan is dat de LHBTI gemeenschap.

 

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

Over bovenstaande onderwerpen waren indringende en openhartige lezingen van diverse mensen uit de gemeenschap. Daarnaast werd er gezongen door een Roze koor onder begeleiding van een militair orkest.

Onze krans:

 

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….