Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Interview Attie (43) uit Arnhem

Interview met een kringlid


De Kringen

Ander nieuws

Hoe ben jij bij De Kringen terecht gekomen?

Op een dorpsfeest heb ik de kringleider leren kennen die mijn coming-out in gang heeft helpen zetten en later ben ik bij De Kringen gegaan.

Beschrijf in drie trefwoorden De Kringen

Leuk, serieus, nodig (nog steeds).

Hoe zou jij De Kringen aanprijzen?

Als een gezelligheidsgroep waar je gehoord wordt maar waar het ook gezellig is. Een groep waar je nieuwe mensen leert kennen en het gevoel krijgt dat je niet de enige bent.

 

Waarom is het belangrijk dat een organisatie als De Kringen bestaat?

Ondanks alles zijn er toch nog steeds veel mensen die niet uit de kast durven te komen. Ik denk nog steeds dat de Kringen hierbij een goed hulpmiddel kan zijn. Niet iedereen heeft de behoeft aan stappen/uitgaan in homo gelegenheden.

Waarin onderscheidt De Kringen zich van andere organisaties?

Ik denk dat de kringen een soort “rust” uitstralen in de deze wereld vol haast. Het gaat om de personen en het eerste contact met de kringleider is ook in een persoonlijk gesprek en niet bijvoorbeeld via mail of andere manieren via internet. Ik denk dat sommige mensen De Kringen misschien wel een beetje ouderwets vinden maar het is verre van dat. Het is een goede manier om mensen, en in dit geval lhbti’s, dichter bij elkaar te brengen.

” lhbti’s, dichter bij elkaar te brengen. ”

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….