Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Jay (30) uit Rotterdam

Intervieuw met een kringlid


De Kringen

Ander nieuws

Wat betekent De Kringen voor je ?

De kring betekent veel voor mij, als vrienden en ook een soort van familie. Het is de plek waar mensen luisteren naar mijn verhaal en waar ik ervaringen kan delen (zoals het kopen van een woning, vakantiereizen voor gay’s en zo.) De mensen van de kring proberen elkaar te helpen als iemand een probleem heeft, zij steunen, zijn zorgzaam voor elkaar.  Af en toe hebben we leuke activiteiten, zoals een museum bezoeken, wandelen, kerk bezoeken, film kijken, naar het theater, kunst maken van tijdschrift en kranten. Het is erg gezellig. Deze dingen kan ik niet vinden bij gaybars of cafés, denk ik.

Wat ik voor de kring beteken? In mijn kring ben ik de jongste en een buitenlander. De kringleden vinden dat leuk. Maar sommige mensen begrijpen niet waarom ik als jongeman de kring leuk vind. Maar de kring past hartstikke goed bij mij, Ik hoef niet enkel alleen maar naar bars of disco’s.

 

Wat is je leukste ervaring bij De Kringen?

Mijn leukste ervaring bij de kring was  toen mijn vriend een toneelstuk maakte en kringleden mee speelden. Het was erg grappig en iedereen lachte. Zo fijn om dat te zien. En ook een keer dat de moeder van iemands vriend was overleden. Hij had het heel moeilijk en de anderen probeerden hem te helpen en steunen. Dus de kring is er echt voor elkaar in goede en ook in slechte tijden.

Wat was je leukste kringavond?

Mijn leukste kringavond was toen we van tijdschriften en kranten kunst maakten. Het was echt leuk en creatief.

Waarom is het belangrijk dat een organisatie als De Kringen bestaat?

Voor de mensen die niet van de drukke homoscene houden en voor mensen die nog in de kast zitten. De kring is een plek waar je gewoon kan laten zien wie je ben, waar iemand praat en luistert naar je levensverhaal, en waar mensen elkaar helpen en steunen.

” waar mensen elkaar helpen en steunen ”

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….