Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

KOM LANGS MET JE KRING!


De Kringen

Ander nieuws

Zaterdag 22 juni 2024 is het zover. In Groningen wordt de jaarlijkse Roze Zaterdag gehouden. Deze dag is ontstaan ter herdenking van de Stonewall-rellen op 28 juni 1969 toen de politie een inval deed in de homobar “Stonewall Inn” in New York. Lesbische vrouwen, homojongeren en dragqueens begonnen terug te vechten tegen de politie, omdat ze genoeg hadden van de treiterijen en geweldplegingen van de politie. Roze Zaterdag is een evenement, waarin onder meer informatie, emancipatie, debat, feest en ontmoeting centraal staan. Kijk ook eens op www.rozezaterdagen.nl. voor meer informatie.

 

Elk jaar probeert De Kringen mee te doen door een informatiekraampje in te richten. Dat is ook dit jaar weer gelukt. In de vroege ochtend zal de kraam worden versierd door vrijwilligers en de gehele dag staan vrijwilligers achter de kraam om belangstellenden te informeren met als doel een bijdrage te leveren aan de regenbooggemeenschap en te laten zien dat je gezellig met gelijkgestemden onder elkaar kunt zijn. Wij van het bestuur vinden wij het erg tof als je met je kring eens langs komt. Maak er een uitje van: neem een foto van je kring bij de kraam, blijf even en informeer belangenstellenden over jouw kring en ga daarna weer de stad in. Zo lever je een bijdrage aan de altijddurende homo-emancipatie, onderhoud je het contact met de landelijke organisatie en heb je verder een leuke dag in Groningen.

We zien je graag op 22 juni 2024 in Groningen!

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….