De Kringen ontmoet je digitaal!

Header_Kringennieuwsbrief_2018_nr4_1280x700px

Hé, hallo weer!

Fijn dat je onze tweemaandelijkse Nieuwsbrief van De Kringen hebt ´open geklikt´. Belangrijkste onderwerpen in deze editie zijn onze lustrumfeesten op 27 oktober en 10 november. Verder besteden we aandacht aan de Kerstkring in Tilburg en nog veel meer.
Veel leesplezier!

Dubbel feest voor

55-jarige De Kringen

Als je ons advies van vorige keer hebt opgevolgd, dan staan er op 27 oktober en 10 november twee grote kruizen in je agenda voor de twee verjaardagsfeesten die De Kringen dit najaar geeft. Iedereen is welkom, ook als je (nog) geen lid bent van De Kringen. Dus neem vooral zoveel mogelijk leuke mensen mee!
LustrumbannersTekengebied 2-100

´Let’s Groove Tonight' Dance Party

Op zaterdag 27 oktober is in Utrecht de ´Let’s Groove Tonight' Dance Party.
DJ Bo Monde gaat een record aantal dance-tracks aan elkaar mixen.
Het klapstuk van de avond is onze special guest: “Amy Winehouse”! Alsof de echte Amy nog altijd onder ons is.


Artiesten zoals volkszanger Edwin van der Toolen, drag queen Lattey da Costa (alter ego van Nigel Gouweleeuw) en de nodige dansers (m/v) zullen je helpen helemaal in de feeststemming te komen. Tussendoor kun je even op adem komen en met je vriend(inn)en babbelen in de zitjes. Klap op de vuurpijl wordt een spetterend optreden van Amy Winehouse sound-a-like Caroline.

Dit feest vindt plaats in CitySence, St. Jacobsstraat 12 in Utrecht . Het begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Kaarten kosten €15,- en bestel je hier online. Het eerste drankje is gratis indien jij je kaartje in de voorverkoop koopt. Aan de deur betaal je €20,- excl. eerste drankje.
1026px-Amy_Winehouse_f5360431
LustrumbannersTekengebied 1-100

Het Kringen Lustrum Festival

Totaal anders, maar zeker net zo leuk, wordt het Kringen Lustrum Festival op zaterdag 10 november. Met voor elk wat wils!

In de verschillende zalen van NDC Den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht (gratis parkeren!) waar van alles gebeurt: optredens, theater, films, clinics waar je nog wat van opsteekt, enzovoorts. Grote klapper wordt het optreden van de bij velen welbekende McChicks! Kijk en luister op youtube naar een korte introductie van deze topband.

Verder is er de documentaire ´Over de Rainbow´ over de reislustige Leny Wiggers die pas op haar 68e uit de kast kwam en inmiddels 86 is. Zij is aanwezig om de film toe te lichten. De ´homonologen´ is theater van zes tot over hun oren verliefde jongeren. Oorspronkelijk gebruikt om op middelbare scholen te discussiëren over homoseksualiteit maar ook voor ´ons´ hilarisch om mee te maken. Cabaretier en zanger André Anders treedt op, net als het Haagse homomannenkoor Vox Rosa. Uiteraard is er een feestelijk buffet om je maag te vullen, swingende muziek van Silvester brengt je voeten en heupen in beweging en je kunt meedoen aan een speeddate. En dan hebben we nog lang niet alles genoemd.

Het Kringen Lustrum Festival begint om 11.30 uur in de ochtend en duurt tot ± 21.30 uur. Mooi op tijd dus om nog met het openbaar vervoer huiswaarts te keren. Ook kaarten voor dit festival kosten €15,- in de voorverkoop en (indien nog niet uitverkocht) aan de deur €20,-. Bestellen doe je hier bij het Ticketkantoor.

Van 23 t/m 26 december (2e kerstdag)

In Tilburg de 11e Kerstkring

sterren__snow-Efteling_1920
De Kerstkring is dit jaar van zondag 23 t/m woensdag 26 december (2e kerstdag) midden in het bruisende hart van Tilburg, in Hostel Roots, Stationsstraat 41 op 300 meter van het NS-station. Hoogtepunt op 1e Kerstdag wordt een bezoek aan de Winter Efteling en de altijd geslaagde Kerstkringavond. Let op: schrijf je vóór 1 november in, er is plek voor maximaal 16 vrouwen en mannen.

Voor de 11e keer een Kerstkring om nieuwe en ‘oude’ bekenden te ontmoeten, maar wel in een nieuwe stad – de afgelopen jaren was de Kerstkring in Maastricht - met nieuwe mogelijkheden. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Iedereen dus! Het concept is als altijd: alles mag, niets moet.

Het programma

Uiteraard is er wel een programma. Na het inchecken op zondag 23 december – dat kan vanaf 15.00 uur – wordt er gewandeld door het centrum en leren we de stad kennen. Tijdens het diner maken we een keuze om een (kerst)film te bezoeken in Cinecitta cinema.
Maandag 24 december gaan we na het ontbijt naar de sauna Thermen Goirle. Of je gaat zelf iets anders in Tilburg e.o. bezoeken, want niets moet natuurlijk.
1024px-Ingang_Museum_De_Pont
Museum voor moderne kunst De Pont, Tilburg
Op kerstavond zijn er verschillende kerst-vieringen, maar ook een bezoek aan de plaatselijke gaybars (Lollipop & Peanuts) is mogelijk.

Samen naar de Efteling

Eerste kerstdag dinsdag 25 december gaan we naar de Winter Efteling waar je de sprookjes en attracties met heel veel extra lichtjes (en wellicht zelfs in de sneeuw) kunt bewonderen.
Het bezoek aan de Winter Efteling is extra aantrekkelijk voor kringleden (gratis) en voor niet leden (korting 50%). Natuurlijk is dit alleen mogelijk als je deelneemt aan de Kerstkring.

´s Avonds is het kerstkring avond: je wordt verzocht een cadeautje mee te nemen van omstreeks € 10,-. Bedenk een kerstverhaal, een lied, een gedicht, of iets wat je aanspreekt en wat je graag zou willen delen in de groep. Na het ontbijt op tweede Kerstochtend wordt de Kerstkring 2018 beëindigd.

Type kamers

Je kunt kiezen voor een 2 of 4 persoonskamer voor 3 nachten, inclusief ontbijt en diner. De kosten hiervoor zijn € 225,- p.p. voor een 2 persoonskamer en € 200,- p.p. voor een 4 persoonskamer. Stuur een mail naar Fred Verhagen: consiamo@gmail.com o.v.v. naam, mailadres, woonplaats, en eventueel bijzonderheden (b.v. vegetarisch). Fred stuurt je de nadere details. Tot in Tilburg!

Nieuwe kringen in Leiden en Den Haag

In Den Haag is een aantal vrouwen een nieuwe kring begonnen voor dames tussen ca 25 en 45 jaar.
Er zijn nu zes kringleden en er kunnen er zeker nog enkele bij. Ze willen een mix van gesprekken bij één van de leden thuis en activiteiten als een boottocht, wandelen, uit eten, samen koken, film, museum, iets sportiefs ondernemen of een bezoek aan een vrouwencafé. Interesse? Mail naar vrouwen.haaglanden@dekringen.nl.
Nederlandsche_vogelen_(KB)_-_Ciconia_ciconia_(174b)
Leiden_Panorama_1024px
De Kringen Leiden wil dit najaar meerdere nieuwe kringen beginnen en zoekt daar leden, vrijwilligers en kringleiders voor. Inmiddels is er al een vrouwenkring opgericht maar het streven is te komen tot een breder aanbod van kringen.
Je kent het concept: nieuwe vrienden maken, samen eten, samen luisteren naar muziek, gezellig met z’n allen een film kijken, af en toe flink discussiëren of heel persoonlijke thema’s in vertrouwen delen.
Het Leidse regiobestuur wil onder meer een vrouwenkring (leeftijd ca. 40-55 jaar) een vrouwenkring van diverse leeftijden.(25-45 jaar) en een mannenkring van ca. 30-45 jaar beginnen. Verder is er nog ruimte voor enkele nieuwe leden in de huidige mannenkring (47-58 jaar). Als je nou niet in één van deze leeftijdscategorieën valt, dan kunnen ze altijd kijken in welke andere kring er plek voor je is. Of je helpt mee om samen met het regiobestuur een nieuwe kring op te richten. Want wil je in de omgeving Leiden en de Bollenstreek een kring starten? Dan krijg je daarbij alle ondersteuning. Enthousiast geworden? Meld je aan via leiden@dekringen.nl of bezoek http://leiden.dekringen.nl/.

Zaterdag 29 september in Utrecht

Trainingsdag voor beginnende kringleiders

Training voor nieuwe kringleiders
Of je nu in Leiden, Roermond, Sneek of Middelburg een kring leidt of dat van plan bent: De Kringen organiseert op zaterdag 29 september weer een trainingsdag voor beginnende kringleiders. Wil je zelf een kring oprichten of kringleid(st)er worden, dan is deze dag bijna een must. Ook als je nog niet zo lang een kring leidt en graag meer handvatten wilt en/of je vaardigheden wilt vergroten, ben je van harte welkom.

Hoe zet je een kring op, hoe kan een kringavond eruit zien? Wat is de rol van de kringleid(st)er en hoe zet je hierbij jouw kwaliteiten in? En wat moet je vooral NIET doen? Dat soort zaken komt allemaal aan de orde.
Verder is er ruimte om praktijksituaties te oefenen zoals het voeren van een kennismakingsgesprek met een nieuw kringlid. Misschien heb je een eigen praktijkvoorbeeld waar je graag feedback of nieuwe input over wilt krijgen. Stuur de trainers dan vóór 29 september even een e-mail zodat ze je vraag kunnen voorbereiden. Meer weten of aanmelden kan via trainingen@dekringen.nl. Het complete programma vind je op http://dekringen.nl/event/najaarstraining-beginnende-kringleiders/. De dag duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Utrecht.

In Memoriam Ben Eilers

Op vrijdag 13 juli overleed Ben Eilers. Ben was jarenlang kringleider, maar zijn grootste verdienste voor De Kringen lag misschien wel bij de werkgroep Weekenden waarvan hij van begin jaren´ 90 tot 2001 lid was. Sterker: in deze periode vormde Ben de ruggengraat van deze werkgroep die jaarlijks één en soms twee weekenden organiseerde voor kringleden en introducés.

Meer lezen
candlelight-15246_1920x1440
Wetenswaardigheden_header_750px

Vrienden worden?

Als je het nog niet bent, wordt vrienden met ons op Facebook. Hier vind je updates van alle landelijke en regionale activiteiten, (foto-)verslagen en andere Kringennieuwtjes. Heb je geen Facebook-account: kijk toch maar, alles is namelijk openbaar (dus niet alleen zichtbaar voor ‘Facebookvrienden’). Dit geldt overigens ook voor alle regionale Facebook-pagina’s van
De Kringen. Tips, suggesties, thema’s …

Meer lezen

Meld het ons!

Kan je kring nog nieuwe leden gebruiken? Organiseer je iets leuks voor je eigen kring-leden en/of kringleden en introducés uit het hele land? Heb je dat al gedaan en wil je dat ter inspiratie andere kringleden en -leiders verslag van doen? Of zit er bij jou in de kring iemand die iets bijzonders doet of in het zonnetje gezet moet worden? Stuur ons
de nodige info via nieuwsbrief@dekringen.nl
Het liefst met een foto of een andere toepasselijke illustratie.

Meer in de agenda

In de agenda op onze website vind je alle informatie over activiteiten van De Kringen en regelmatig ook over activiteiten van andere LHBTI-organisaties.

Tot zover...

Dat was het weer voor deze keer. Graag zien we je op één of beide jubileumfeesten op 27 oktober en 10 november. OEn heel graag tot de volgende Kringennieuwsbrief die begin november verschijnt.´

De Kringen Nieuwsbriefredactie

Silvo Meulendijk, Rob van Dijk en Johan van Rooij : nieuwsbrief@dekringen.nl
footer De Kringen Logo
facebook