Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Een Jaar Cultuur Kring

Een Overzicht van Onze Reizen door de Amsterdamse Musea


De Kringen

Ander nieuws

De Cultuur Kring heeft dit jaar een ongelooflijk succesvolle reeks culturele avonturen beleefd. We hebben verschillende musea bezocht en telkens weer nieuwe ervaringen en inzichten opgedaan. Het begon allemaal met onze eerste bijeenkomst in het Stedelijk Museum, waar we vrijwel verdronken in de overvloed aan kunst en tentoonstellingen. Het werd al snel duidelijk dat kleinere musea beter bij ons concept passen, omdat ze een intiemere en meer betrokken ervaring bieden.

 

Na deze leerzame start bezochten we het Museum Van Loon, het FOAM, het Stadsarchief en het Straat Museum. Elk museum bood een geheel andere ervaring, van graffiti in het Straat Museum tot de prachtige foto’s in FOAM en de historische charme van het oude grachtenpand van Museum Van Loon. Deze variëteit zorgde ervoor dat elke bijeenkomst fris en boeiend bleef, en het bood de deelnemers de kans om verschillende aspecten van de Amsterdamse cultuur te ontdekken.

Wat het mooiste is aan deze bijeenkomsten, is hoe de ervaringen de deelnemers zowel tijdens als na het bezoek binden. Het is net als een gebruikelijkekring, maar dan met een grotere groep die samen kunst en cultuur verkennen. We sluiten elke bijeenkomst traditioneel af met een borrel, wat de gelegenheid biedt om na te praten en de ervaringen van de dag te delen.

 

Wees jezelf,

Ontmoet een ander,

Voor volgend jaar hebben we ambitieuze plannen. We gaan het programma ruimer van tevoren bekendmaken, zodat we meer publiciteit kunnen genereren en een nog gevarieerder programma kunnen aanbieden. We willen wederom een scala aan nieuwe tentoonstellingen en leuke activiteiten organiseren. Een evenement dat we zeker op de kalender willen zetten, is de Open Tuinen Dag, een fantastische gelegenheid die we dit jaar gemist hebben, maar die perfect past bij de culturele ontdekkingsreis van de Cultuur Kring.

Onze doelstelling is om een nog breder publiek te bereiken en iedereen de kans te geven om deel te nemen aan deze verrijkende ervaringen. We kijken uit naar een jaar vol nieuwe avonturen, inspirerende kunst en cultuur, en de blijvende band die ontstaat door samen te ontdekken en te genieten.

De Cultuur Kring blijft groeien en evolueren, en we kunnen niet wachten om te zien wat het komende jaar ons zal brengen. Blijf ons volgen en sluit je aan bij onze culturele reis door Amsterdam. En vergeet jezelf niet aan te melden via de eenvoudig te gebruiken whatsapp groep die per event weer opnieuw aangemaakt wordt. (Wanneer je niet mee gaat krijg je ook geen ongewenste berichten hierdoor)

Bekijk de volgende Cultuur kring activiteit in September

white and black butterflies on blue sky

Over De Kringen

Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden De Kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….