Coming out

De Kringen voor Jongeren

 

Je bent jong en wilt wat. Maar wat dan? Misschien heb je jouw coming out al achter de rug, misschien twijfel je nog over jouw geaardheid. Homo, lesbisch, biseksueel? Bij De Kringen krijg je de tijd en de ruimte om met andere op zoek te gaan naar jouw werkelijkheid. Ruimte voor jouw ontdekkingstocht op het gebied van je seksualiteit en gender. 

 

De Kringen is namelijk een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Een plek om samen het leven te ontdekken, met elkaar te praten en leuke dingen te ondernemen.

Elke kring is anders. Zo zijn er kringen speciaal voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Je kunt hier openlijk praten over jouw geaardheid, jouw coming out en leren van anderen en hun ervaring op het gebied van het spreekwoordelijke ‘uit-de-kast’ komen. Voor de één een superfijne ervaring met veel begrip en support. Voor de ander was zijn of haar coming out een minder leuke experience. Maar het mooie is dat jullie in een kring elkaar hebben. Je voelt je begrepen, gesteund en niet alleen.

En als je eenmaal je coming out gehad hebt, wat dan? Ken je eigenlijk wel andere homo- of biseksuelen? Ook dan is De Kringen de ontmoetingsplek voor jou. Sluit je aan bij een kring bij jou in de buurt om regelmatig samen te komen. Dat is bij de ene kring aan de keukentafel van de kringleider voor een goed gesprek en bij een andere kring om samen actief te wezen. Kijk maar eens bij onze kringzoeker welke kringen er bij jou in de buurt zijn.

Het mooie van De Kringen is dat je altijd met mensen optrekt die gelijkgestemd zijn. Waar je geaardheid of gender niet het lijdend voorwerp is, maar gewoon een onderdeel van jouw zijn. Kennissen maak je er sowieso en misschien wel vrienden voor het leven.

Zoek een kring bij jou in de buurt