Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Nieuws & Agenda

Nieuws

Helaas nog geen regio nieuws:

Momenteel zijn we druk bezig om jouw regio een nog betere en persoonlijkere ervaring te bieden met specifiek nieuws uit jouw omgeving. Maar geen zorgen, in de tussentijd hebben we een selectie samengesteld van het meest opwindende landelijke nieuws dat je niet wilt missen!

De website biedt de mogelijkheid om nieuws uit onze kring of regio te delen. Neem contact op met je kringleider om jouw verhaal te plaatsen, met hulp van de regio coördinator of het bestuur. Samen creëren we een levendige online gemeenschap! Deel jouw nieuws nu!

Tot snel op onze vernieuwde website boordevol interessant nieuws, met jouw regio én jou als gewaardeerde bijdrager / kringlid in de schijnwerpers!

Agenda

Ontdek de mogelijkheden! Momenteel zijn er geen agenda items in jouw Regio, maar dat kunnen we veranderen! Jij kunt nu zelf een item aanmelden. Laat je kringleider een e-mail sturen naar het bestuur, en samen zorgen we ervoor dat jouw activiteit een succes wordt! We kijken ernaar uit om jouw ideeën te verwelkomen!

Ga naar de landelijke agenda

kringen in Noord-Brabant

(Onderstaande zijn enkele van onze kringen inNoord-Brabant)

 

Direct naar alle kringen in Noord-Brabant?

 • Mannenkring 2 Den Bosch – Den Bosch

  Deze kring is in: ‘s-Hertogenbosch

  Door het succes van de mannenkring Den Bosch I is het tijd dat er een vervolg komt.
  We zijn daarom gestart met een tweede mannengroep van de Kringen in Den Bosch.

  Vind je het leuk om nieuwe gay- of bi-mannen te leren kennen, ben je op zoek naar gezelligheid en diepgang in gesprekken? Kijk dan eens op de site van KringenDenBosch.

  Dan kijken we wat de groep jou kan bieden.

 • Vrouwenkring Tilburg – Alle leeftijden

  Deze kring is in: Tilburg

  Er is een nieuwe vrouwen kring in Tilburg in oprichting voor alle leeftijden!

 • Mannenkring Eindhoven-Helmond – Helmond

  Deze kring is in: Helmond

  Wat kan je verwachten?

  We zijn een homo mannengroep van 50-plussers die volop in het leven staan. We houden van een goed gesprek, er wordt zeker gelachen, we houden van lekker eten, en willen samen af en toe wat gezelligs ondernemen. We verwachten dat jij ook een positieve levenshouding hebt met een eigen mening.

  Wat je ook wilt weten…..

  We komen maandelijks op een de eerste vrijdagavond van de maand bij elkaar onder leiding van Boudewijn en Rob. We zijn geen dating-club maar juist een vriendenclub! We luisteren natuurlijk naar elkaars levensverhalen en ervaringen. Hierbij heeft iedereen de vrijheid om iets óf niets te vertellen. Maar we zijn ook weer geen therapie-kluppie. Een andere huisregel die we hanteren is dat ieder lid zijn eigen levensstijl en opvattingen heeft. Dit wordt gerespecteerd. Meningen verdienen het om gehoord te worden, daarvoor dient ieder lid ook respect te hebben. Issues mogen nooit op de persoon worden gespeeld.

  Wat nog meer……

  Naast de reguliere avonden streven we naar 3x per jaar een leuke activiteit te ondernemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan de dierentuin, een etentje, naar de film, een fietstocht etc. We horen graag wat jij zou willen doen! Daarnaast lijkt het ons leuk om mee te doen met de landelijke activiteiten.

  Tevens wordt er een kleine jaarlijkse contributie gevraagd voor je deelname. Als je je aanmeldt, verwachten we dat je minimaal 3 keer aanwezig bent om van beide kanten te ervaren of deze kring bij jou past. 

  Lijkt jou dit iets? Meld je dan aan via de inschrijven knop en wij sturen je aanmelding door naar de betreffende kringleider / Coordinator. De Coordinator van Helmond zit in Eindhoven dus meld je graag aan via die stad dan komt je inschrijving in eens juist terecht. 

De regio Noord-Brabant

Hier kan je wat meer informatie zetten over de regio zelf over de mensen die hier actief zijn. 

Over de kringen

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Gewoon een groep waar iedeen gelijk is. Ook is iedereen anders maar iedereen accepteert elkaar, dat is het mooie van de kringen…

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.