De Kringen in Utrecht
Nieuws & Agenda
Agenda
Ontdek de mogelijkheden! Momenteel zijn er geen agenda items in jouw Regio, maar dat kunnen we veranderen! Jij kunt nu zelf een item aanmelden. Laat je kringleider een e-mail sturen naar het bestuur, en samen zorgen we ervoor dat jouw activiteit een succes wordt! We kijken ernaar uit om jouw ideeën te verwelkomen!
Kringen in Utrecht
- Mannenkring 25 – Stad Utrecht
- International kring – English spoken – Utrecht
- Vrouwenkring 4 – Stad Utrecht
Mannenkring 25 – Stad Utrecht
Gezellig en prikkelend
Als jij je aanmeldt, dan kijkt de coördinator van Utrecht, in welke kring er nog plaats is.
Samen met jou en de kringleiders zoeken we een plek waar je de beste match en de leukste tijd kan hebben.
Het is namelijk zo, dat niet elke kring op elk moment nog nieuwe leden kan ontvangen.
Maar samen met jou komen we er dan zeker uit.
International kring – English spoken – Utrecht
We are a group of international gay men living in the Netherlands. Our kring main language is English because we are all from different countries hence we speak different mother tongues. We meet at least once a month to catch up and to do an activity together like, playing board games, walking in nature, going out for a drink and/or food, going on a day trip, or something else.
De regio Utrecht
Hier kan je wat meer informatie zetten over de regio zelf over de mensen die hier actief zijn.
Over de kringen
Voor de gezelligheid
Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.
Voor een nieuwe vriendenkring
Gewoon een groep waar iedeen gelijk is. Ook is iedereen anders maar iedereen accepteert elkaar, dat is het mooie van de kringen…
Voor een goed gesprek
In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot de laatste roddels van Boulevard.
De kringen
Veel gestelde vragen
Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.
Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.
Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.
We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft. Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.
Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of bel de kindertelefoon.
Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.
Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.