Wat zijn De Kringen?

De Kringen is een landelijk initiatief om LHBT’ers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen.

De Kringen is een landelijke organisatie die maar één doel heeft: zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact brengen. Laagdrempelig en respectvol.

We hebben kringen in bijna heel Nederland en het worden er steeds meer! De huidige actieve kringleden weten het al; bij De Kringen kun je jezelf zijn en anderen ontmoeten. Het is de plek voor het uitbreiden van je sociale netwerk en misschien maak je zelfs vrienden voor het leven.

Het is dé plek om jezelf te zijn en elke maand met andere leden samen af te spreken. Dat gebeurt vaak bij iemand thuis, maar veel kringen gaan ook samen eropuit. Een mooie avond of een gezellige middag is altijd het resultaat.

Elke kring is anders, heeft een eigen profiel. Jullie bepalen samen hoe vaak jullie afspreken en hoe jullie de bijeenkomst invullen. Dit kan dus heel verschillend zijn. Zo zijn er kringen die elke keer samen aan de keukentafel afspreken en waarbij het goede gesprek centraal staat. Maar er zijn ook kringen die elke maand samen koken of afspreken in de kroeg.

Kringen zijn er dus in allerlei vormen en maten: mannen, vrouwen of juist gemengd. Jong, oud of een mix: er is altijd een kring voor jou!

De plek voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders om elkaar te ontmoeten!

Eén ding hebben alle kringen gemeen. Het is dé plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en samen dingen te ondernemen. En, niet onbelangrijk, er is ruimte voor iedereen – ongeacht jouw verhaal of standpunt.

En hoewel niet elk gesprek met je seksualiteit of gender te maken heeft, hebben de middagen en avonden vaak wel een roze randje.

Zoek een kring bij jouw in de buurt