Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Actieve en gezellige zestigplussers in Zeeland

Wees jezelf,

ontmoet een ander!

Profiel van deze kring

Kringleider: jou?
Een kring voor: Gay & Lesbisch mensen
Deze kring is in of rond: Middelburg
Type kring: Thema en doe kring
Grootte van de kring: 10 + kringleden

Deze kring is in oprichting. 

Hij is wellicht nog niet gestart of misschien net aan het starten. Wanneer je contact hebt met de coördinator kan deze meer vertellen over de actuele status van deze kring. 

Oproep aan alle actieve en gezellige zestigplussers in Zeeland!

Het is zover: we zijn bezig met de oprichting van een gloednieuwe mannen- en vrouwenkring speciaal voor de 60-plussers in onze prachtige regio. Wat deze kring extra bijzonder maakt, is dat jij de kans hebt om samen met ons de koers te bepalen. Jouw ideeën, wensen en interesses zijn van onschatbare waarde voor de vorming van deze gezellige community.

 

Gay & Lesbisch mensen

Thema en doe kring

Wat kun je verwachten?

 1. Gezellige Themabijeenkomsten: We willen graag dat onze kring een plek is waar we samen kunnen komen en boeiende thema’s kunnen bespreken die ons allemaal aanspreken. Of het nu gaat om gezondheid, reizen, kunst, geschiedenis of iets anders – jouw input bepaalt de diversiteit van onze bijeenkomsten.
 2. Actieve Activiteiten: Of je nu van wandelen, fietsen, koken, lezen of handwerken houdt, we kunnen samen leuke en actieve activiteiten ondernemen. Laat ons weten waar jij enthousiast van wordt, zodat we een gevarieerd programma kunnen samenstellen dat aansluit op de interesses van onze leden.
 3. Een Warme Gemeenschap: Ons doel is om een hechte gemeenschap te vormen waar vriendschappen kunnen ontstaan. We streven ernaar om een ondersteunende omgeving te creëren waarin we samen kunnen lachen, leren en delen.

Hoe kun je meedoen?

Het is simpel! Meld je aan via deze pagia / website en je aanmelding wordt naar de coordinator doorgestuurd. Wat zou jij graag willen doen in deze kring? Welke thema’s spreken jou aan? En welke activiteiten vind je leuk? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer informatie? Laat het ons weten dat je er zin in hebt.

We kijken ernaar uit om samen met jou deze mannen- en vrouwenkring vorm te geven. Samen maken we er iets bijzonders van!


De kringen in vogelvlucht

Wil je meer weten wat een kring / kringavond is? Bezoek dan de pagina over waarom je lid moet worden…

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De Kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

  Andere kringen

  • Eerste kring Zeeland

   Op Roze Zaterdag in Goes, afgelopen juni, toonden veel mensen interesse voor een kring in Zeeland. De vraag “Bij welke kring kan ik me aansluiten?” werd vaak gesteld. Door gebrek aan kringleiders kon nog niet in de behoefte worden voorzien. Maar daar komt verandering in.

    

  • Bi-homokring ZO Brabant

   Welkom bij de BI-Kring Zuidoost Brabant – een bruisende groep voor mensen zoals jij, die zich bevinden in de unieke situatie van een biseksuele of homoseksuele identiteit binnen een heteroseksuele relatie. Wij begrijpen dat het delen van deze ervaringen en gevoelens een specifieke en soms delicate uitdaging kan zijn, en daarom hebben we deze warme en ondersteunende kring gecreëerd.

   Onze bijeenkomsten, die maandelijks plaatsvinden, beloven gevarieerde avonden te zijn. Soms richten we ons op specifieke thema’s die relevant zijn voor onze diverse groep, terwijl andere keren de focus ligt op uitgebreide aandacht voor elkaar en wat ieder van ons bezighoudt. De setting is informeel en huiselijk, waarbij we samenkomen bij een van de leden thuis. We begrijpen echter dat dit niet voor iedereen mogelijk is, en we waarderen de behoefte aan privacy. Jouw comfort staat bij ons voorop.

    

  • Zoek een kring in je regio