Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Gemengde Bi kring Amsterdam

Wees jezelf,

ontmoet een ander!

Profiel van deze kring

Kringleider: Eva
Een kring voor: Bi mannen en vrouwen
Deze kring is in of rond: Amsterdam
Type kring: Thema en doe kring
Grootte van de kring: 10 + kringleden

Kring nummer: 1234567891234567

Deze kring is open voor nieuwe leden

Momenteel zijn wij nog op zoek naar nieuwe leden voor onze kring. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan onze kring? Meld je dan aan en we spreken je snel.

Ontmoetingskring voor Bi+

Ben je bi+, woon je in Amsterdam, en verlang je naar een gezellige, inclusieve gemeenschap waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten? Dan hebben we goed nieuws voor je! We introduceren een gloednieuwe ontmoetingskring voor bi+ mannen en vrouwen van alle leeftijden in Amsterdam, waar iedereen gelijk vanaf het begin de kans krijgt om deze groep mede vorm te geven.

Bi mannen en vrouwen

Thema en doe kring

Wat Onze Kring Uniek Maakt:

 1. Diversiteit voorop: Bij ons draait alles om diversiteit. Onze deuren staan open voor mensen van alle leeftijden, achtergronden, en levenservaringen. We omarmen de rijke verscheidenheid die onze gemeenschap te bieden heeft.
 2. Op Reis Samen: Het mooie van een nieuwe kring is dat we allemaal op hetzelfde punt beginnen, klaar om onze reis samen te maken. Als pioniers bouwen we een hechte, ondersteunende gemeenschap vanaf de grond op.
 3. Gedeelde Gesprekken: Bij elke bijeenkomst staat een boeiend thema centraal. Dit kan variëren van identiteit en relaties tot kunst en cultuur. Wat deze avonden speciaal maakt, is dat elk van ons de kans krijgt om een thema-avond te organiseren en onze passies en interesses te delen.
 4. Echte Verbindingen: Door thema-avonden te organiseren en te genieten van openhartige gesprekken, leren we elkaar echt goed kennen. Deze diepgaande gesprekken helpen bij het opbouwen van sterke banden binnen de groep.

Jouw avontuur begint hier:

Sluit je aan bij onze ontmoetingskring voor bi+ personen in Amsterdam en maak deel uit van een groeiende, betrokken gemeenschap. Of je nu in de bloei van je leven bent of de wijsheid van leeftijd met je meedraagt, hier is de plek waar je kunt thuiskomen.

We beginnen samen, en samen gaan we op een reis van ontdekking, vriendschap en samenhorigheid. Samen geven we vorm aan de toekomst van onze kring en bouwen we een gemeenschap waar iedereen zich welkom voelt.

Wil je meer weten of lid worden van onze kring? Bezoek onze website, volg ons op sociale media of kom naar een van onze kennismakingsbijeenkomsten. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten en samen een geweldige reis te beginnen!


De kringen in vogelvlucht

Wil je meer weten wat een kring / kringavond is? Bezoek dan de pagina over waarom je lid moet worden…

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De Kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

  Andere kringen

  • Vrouwen kring Heiloo (in oprichting)

   Welkom bij de Heiloo Vrouwenkring: Waar Ontmoeting en Verbinding Samenkomen!

   Ben jij een vrouw in Heiloo, Alkmaar of omgeving op zoek naar een warme en gastvrije gemeenschap om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te smeden en samen bijzondere ervaringen te delen? Dan is onze fonkelnieuwe Vrouwenkring in Heiloo de perfecte plek voor jou. Hier draait alles om ontmoeting, inspirerende thema-avonden en gezamenlijke activiteiten die de banden tussen vrouwen versterken.

    

  • Eerste kring Zeeland

   Op Roze Zaterdag in Goes, afgelopen juni, toonden veel mensen interesse voor een kring in Zeeland. De vraag “Bij welke kring kan ik me aansluiten?” werd vaak gesteld. Door gebrek aan kringleiders kon nog niet in de behoefte worden voorzien. Maar daar komt verandering in.

    

  • Zoek een kring in je regio