Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Activiteit | Agenda

Museum van Loon – Cultuur Kring

Het aftellen is begonnen:

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

10 december 2023


Amsterdam

De Kringen

Een kijkje binnen in het verleden.

Wees welkom bij het Museum Van Loon, een betoverende reis terug in de tijd midden in het hart van Amsterdam! Als je op zoek bent naar een unieke ervaring die je meeneemt naar het rijke verleden van de stad, dan is dit de perfecte bestemming voor jou.

Stap binnen in het Museum Van Loon en laat je meevoeren naar de elegantie en grandeur van de Gouden Eeuw. Deze schitterende voormalige grachtenwoning, ooit het huis van de Amsterdamse burgemeester, is nu een prachtig bewaard gebleven historisch juweel. Bewonder de weelderige kamers, fraaie meubels, kunstwerken en de met zorg aangelegde tuin die de zintuigen prikkelt.

 

Tijdens je bezoek leer je over de invloedrijke Van Loon-familie, die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Amsterdam. Ontdek hun persoonlijke verhalen en bewonder de prachtige collectie kunstvoorwerpen die in de loop van de jaren zijn verzameld. Dit museum ademt de sfeer van een vervlogen tijdperk en biedt een unieke inkijk in het leven van de Nederlandse elite.

Na een fascinerende verkenningstocht door het museum, nodigen we je uit voor een ontspannen afsluiting van de dag. We hebben een speciale verrassing voor je gepland: een borrel in de gezellige Bar Amstel 54, gelegen op slechts een steenworp afstand van het museum. Geniet van een drankje in goed gezelschap en bespreek de hoogtepunten van je museumbezoek.

Kortom, het Museum Van Loon biedt een betoverende reis naar het verleden en een gelegenheid om de schoonheid en geschiedenis van Amsterdam te omarmen. We hopen van harte dat je deze unieke oude locatie komt bezichtigen en met ons meegeniet van een gezellige borrel in Bar Taboo. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Programma:

Museum van Loon – Cultuur Kring

14:00 verzamelen voor de ingang van het museum om naar binnen te gaan

16:00 Borrel bij bar Taboo in de reguliersdwarsstraat

10 december 2023

Inschrijven via WhatsApp

Voor dit evenement kan je je aanmelden via een whatsapp groep. De groepsapp blijft tot de dag zelf uit voor niet beheerders je zult dus niet in een op hol geslagen app komen. Op de dag van het evenement gaat de groepsapp open voor de deelnemers om berichten in de app te zetten zodat we eenvoudig op deze manier met elkaar in contact kunnen blijven. Mocht je geen whatsapp hebben? Geen probleem, ben gewoon op tijd bij de afgesproken locatie en neem gewoon deel. Check wel vooraf op de website of het even niet geannuleerd is dit wordt anders op de app gezet. 

Ik bezoek deze pagina via mijn computer:

Scan met je telefoon deze qr code klik op de link in beeld en je wordt automatisch toegevoegd tot de Whatsapp groep van deze dag. 


Locatie & route


Koetshuis Museum Van Loon
Amsterdam
Nederland


Terug naar boven =>


white and black butterflies on blue sky

Over de kringen

Buiten de activiteit die je hier op deze pagina ziet doet de kringen nog veel meer. Er zijn meer dan 100 verschillende kringen in heel Nederland die mensen bij elkaar brengt. Heb je interesse in nieuwe contacten of ben je benieuwd naar wat voor inspirerende avonden de kringen organiseert? Lees dan verder op meer over de kringen….