Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Vrouwen kring – Amsterdam (in oprichting)

Wees jezelf,

ontmoet een ander!

Profiel van deze kring

Kringleider: Saskia
Een kring voor: Lesbische vrouwen
Deze kring is in of rond: Amsterdam
Type kring: Thema en doe kring
Grootte van de kring: 10 + kringleden

Vrouwen kring – Amsterdam

Deze kring is open voor nieuwe leden

Momenteel zijn wij nog op zoek naar nieuwe leden voor onze kring. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan onze kring? Meld je dan aan en we spreken je snel.

Samen Sterk en Verbonden

In de bruisende stad Amsterdam bloeit een hechte gemeenschap van lesbische vrouwen op. De lesbische vrouwenkring van Amsterdam is een levendige en inclusieve groep die als doel heeft lesbische vrouwen in de stad te verenigen, vriendschappen te smeden, en een ondersteunend netwerk te bieden.

 

Lesbische vrouwen

Thema en doe kring

Wat We Doen:

 1. Sociale Bijeenkomsten: Onze kring organiseert regelmatig sociale bijeenkomsten, van gezellige diners en filmavonden tot culturele evenementen en wandelingen in de prachtige grachtenstad, maar er is ook ruimte voor het gesprek. De Kringen heeft bestaan ook uit thema avonden die over van alles en nog wat kunnen gaan. Dit biedt een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande vriendschappen te verdiepen.
 2. Ondersteuning en Delen: We begrijpen dat het leven uitdagingen met zich meebrengt. Onze lesbische vrouwenkring biedt een veilige ruimte om ervaringen te delen, ondersteuning te vinden bij persoonlijke kwesties, en emotionele steun te ontvangen.
 3. Educatie en Empowerment: We geloven in het versterken van lesbische vrouwen in onze gemeenschap. Daarom organiseren we educatieve evenementen en workshops om kennis en vaardigheden te vergroten, en we moedigen onze leden aan om te groeien en bloeien.
 4. Maatschappelijke Betrokkenheid: Onze kring zet zich in voor de bredere gemeenschap. We werken samen aan liefdadigheidsprojecten en nemen deel aan initiatieven ter bevordering van LGBTQ+-rechten en zichtbaarheid.
 5. De kring dat ben jij: Het is voor ons belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de kring en zich kan herkennen in de kring. Vandaar dat iedereen per tourbeurt een kring avond gaat organiseren. Op deze manier leer je alle deelnemers op hun eigen manier kennen. En uiteindelijk leer je jezelf ook beter kennen omdat je vaak over onderwerpen na denkt die anders misschien niet zo snel of uitgebereid besproken worden in je omgeving.

Wie We Zijn:

Onze lesbische vrouwenkring verwelkomt vrouwen van alle leeftijden, achtergronden en levensstijlen. Of je nu nieuw bent in Amsterdam, hier al lang woont of ergens daar tussenin, je bent welkom bij onze gemeenschap. We hechten waarde aan diversiteit en inclusiviteit en streven naar een respectvolle en ondersteunende omgeving voor al onze leden.

Wil je je aansluiten bij onze lesbische vrouwenkring in Amsterdam? Bezoek onze website, volg onze sociale media of kom naar een van onze evenementen om kennis te maken. We hopen je te ontmoeten en samen te bouwen aan een sterke en verbonden lesbische gemeenschap in Amsterdam!


De kringen in vogelvlucht

Wil je meer weten wat een kring / kringavond is? Bezoek dan de pagina over waarom je lid moet worden…

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De Kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

  Andere kringen

  • Mannen kring 40 – 65 Amsterdam

   Je bent welkom bij onze nieuwe mannenkring in Amsterdam (40 – 65 jaar)! Onze bijeenkomsten zullen gevuld zijn met inspirerende gesprekken en interessante thema’s die ons uitdagen om te groeien en te leren. We willen een gemeenschap creëren waarin we openlijk kunnen delen, steun bieden en nieuwe vriendschappen smeden.

    

  • Vrouwenkring Haarlem (in oprichting)

   Ben jij een lesbische vrouw tussen de 30 en 70 jaar oud? Zoek je een warme en ondersteunende gemeenschap waar je jezelf kunt zijn, vriendschappen kunt smeden en je passies kunt delen? Dan is onze Vrouwen Kring in Haarlem dé plek voor jou!

   Onze Kring draait om thema’s en activiteiten die jouw leven verrijken en verbinden met andere leuke vrouwen.

  • Zoek een kring in je regio