Skip to main content
de kringen
Wees jezelf,
ontmoet een ander...

Vrouwenkring Haarlem (in oprichting)

Wees jezelf,

ontmoet een ander!

Profiel van deze kring

Kringleider: Tien
Een kring voor: Lesbische vrouwen
Deze kring is in of rond: Haarlem
Type kring: Thema en doe kring
Grootte van de kring: 10 + kringleden

Vrouwenkring Haarlem

Deze kring is open voor nieuwe leden

Momenteel zijn wij nog op zoek naar nieuwe leden voor onze kring. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan onze kring? Meld je dan aan en we spreken je snel.

Ben jij een lesbische vrouw tussen de 30 en 70 jaar oud? Zoek je een warme en ondersteunende gemeenschap waar je jezelf kunt zijn, vriendschappen kunt smeden en je passies kunt delen? Dan is onze Vrouwen Kring in Haarlem dé plek voor jou!

Onze Kring draait om thema’s en activiteiten die jouw leven verrijken en verbinden met andere leuke vrouwen.

Lesbische vrouwen

Thema en doe kring

Hier zijn drie redenen waarom je je bij ons zou moeten aansluiten:

1. Deze kring is in Haarlem: je hoeft dus niet helemaal naar een andere stad te reizen

2. Een Veilige en Inclusieve Ruimte: We verwelkomen vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Bij ons kun je jezelf zijn zonder angst voor oordeel. Onze gemeenschap staat klaar om je te ondersteunen, te omarmen en te inspireren.

3. Vriendschappen voor het Leven: In onze Kring ontmoet je vrouwen met gedeelde interesses en ervaringen. Hier kun je vriendschappen sluiten die een leven lang meegaan.

Sluit je aan bij onze Vrouwen Kring in Haarlem en laat je inspireren, ondersteunen en omarmen door geweldige vrouwen zoals jij. Samen bouwen we een sterke en hechte gemeenschap die groeit en bloeit.

Mis dit niet – jouw plek in onze Kring wacht op je! Meld je aan via de website  en ontdek hoe je deel kunt uitmaken van deze geweldige gemeenschap. Samen gaan we op een reis van ontdekking, verbinding en groei.


De kringen in vogelvlucht

Wil je meer weten wat een kring / kringavond is? Bezoek dan de pagina over waarom je lid moet worden…

 • Voor de gezelligheid

  Echt jezelf kunnen zijn en genieten van elkaars gezelschap: bij De Kringen ontmoet je de mooiste mensen.

  people laughing and talking outside during daytime
 • Voor een nieuwe vriendenkring

  Iedereen is anders maar mensen die bij de kringen  zijn hebben oprechte interesse. Ben je net verhuisd of gewoon op zoek naar nieuwe LHBTIQ+ vrienden? dan is de kringen wat voor jou!

  group picture of men and women on hill at daytime
 • Voor een goed gesprek

  In een kring bespreek je vanalles. Van de wereldpolitiek tot  de laatste roddels van Boulevard. 

  men holding cups of coffee

  De Kringen

  Veel gestelde vragen

  Wat is een kring

  Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.

  Hoe vind ik een kring

  Op onze landkaart kan je op de provincie klikken waar je een kring zoekt. Je krijgt dan een lijst van kringen in die provincie. Als een kring open staat voor nieuwe leden dan staat er hoe je je kan aanmelden voor die kring. In sommige gebieden worden de aanmeldingen gecoördineerd door een regio-coördinator. Die regio’s staan bovenin de lijst en daar staat dan ook hoe je in contact komt met de regio-coördinator. Is er geen kring in de buurt, dan kan je ook contact opnemen met de landelijke coördinator. Kijk ook eens bij Start een Kring.

  Wat kost het?

  Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie. Naast deze kosten kunnen er per kring ook kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider maar gaan altijd in overleg met de kringleden.

  Zijn er ook een coming-out kringen?

  We hebben geen echte coming-out kringen. Maar het praten met lotgenoten helpt goed om te weten hoe het is. Elke kring spreekt met elkaar af dat wat ze bespreken, vertrouwelijk blijft.  Dus aarzel niet om toch contact op te nemen met een kring of een regio en bespreek het met de contactpersoon.

  Ik ben jong. Hebben jullie ook jongeren kringen?

  Wat is jong? Je kunt in de lijst van kringen per provincie vaak zien wat de leeftijd van de kringleden ongeveer is. In de grote steden zijn een paar kringen met jongeren tot 25-30 jaar. We hebben de richtlijn dat je onder de 18 geen lid kan worden van een kring. Je kan het dan beter bij een COC in de buurt proberen, je aansluiten bij een Gay Staight alliance op je school, heeft jou school die niet dan kan je ook gewoon bij een andere school in je buurt aansluiten. Of  bel de kindertelefoon.

  Ik ben bi / transgender / weet het nog niet. Kan ik toch lid worden van een kring?

  Er zijn een paar kringen in het land die ook bi-mannen of bi-vrouwen in hun kring hebben of bereid zijn deze op te nemen. Als er in jouw buurt een regio-coördinator is, kan je daarmee contact opnemen. Kijk bij jouw provincie in de provinciekaart. We hebben op dit moment geen kringen voor transgender en/of nonbinaire mensen. Maar je kunt altijd zelf een kring oprichten waarbij wij je kunnen ondersteunen. En mischien er zijn ook kringen bij jou in de buurt die het niets uitmaakt. Het landelijk informatiepunt of de regiocoördinator kan er je meer over vertellen.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Geen nood. We hebben op een andere pagina nog enkele veelgestelde vragen gezet. Misschien staat je vraag daar bij. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen. De pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

  Andere kringen

  • Vrouwen kring – Amsterdam (in oprichting)

   Samen Sterk en Verbonden

   In de bruisende stad Amsterdam bloeit een hechte gemeenschap van lesbische vrouwen op. De lesbische vrouwenkring van Amsterdam is een levendige en inclusieve groep die als doel heeft lesbische vrouwen in de stad te verenigen, vriendschappen te smeden, en een ondersteunend netwerk te bieden.

    

  • Eet Kring Amsterdam

   Welkom bij Onze Eetkring voor Mannen in Amsterdam!

   Ben je een man die van lekker eten en boeiende gesprekken houdt? Zoek niet verder! Onze Eetkring voor Mannen in Amsterdam brengt smakelijke gerechten en boeiende discussies samen, zowel thuis als in de beste eetgelegenheden van de stad.

  • Zoek een kring in je regio